25 okt 2010

Wedstrijdverslag KSV G’bergen – FC Nederename

Na de zwakke prestatie vorige week op het veld van SK Nevele wijzigde trainer Marc Bourdeaud’hui zijn elftal op verschillende plaatsen. Zo moesten Nicky Van Den Borre, Xander Van Der Beck en Mohamed Sampil op de bank starten.

De wedstrijd tegen hekkensluiter FC Nederame begon begon met een voorzet van Vincent Deleenheer, en een schot van Kristof Van Slembrouck dat naast het bezoekende doel verdween. Aan de overkant kwam KSV goed weg toen Glenn Bauwens alleen voor Michel Wittenberg verdween, maar een unieke kans verkwanselde. Amper een minuut later kon Jonathan De Couvreur voorzetten, maar Pieter Van Der Linden besloot van dichtbij over doel. KSV-doelman Michel Wittenberg moest een poging van Jeffrey Eeckhout stoppen, en even later verdwenen pogingen van Kristof Van Slembrouck en Christian Golike naast het bezoekende doel. Hanverwege de eerste helft moest thuisdoelman Michel Wittenberg plat op een schot van Jeffrey Eeckhout. En op het halfuur moest bezoekend doelman Bart Verstichelen ingrijpen op een doelpoging van Vincent Deleenheer. Michel Wittenberg moest nog alert blijven bij vrijschoppen van David Servranckx en Jeffrey Eeckhout. Met nog een vijftal minuutjes te spelen kon Kevin de Wannemaker voorzetten, maar Pieter Van Der Linden kopte de bal naar de verkeerde kant van de paal. Op voetbalniveau was het verschil tussen leider KSV Geraardsbergen en rode lantaarn FC Nederename amper te merken.

In de tweede helft kwam het eerste initiatief van de bezoekers. Na een vrije trap van Koen De Meulenaire besloot de kleine Kimidu Bangura naast het thuisdoel. Op het uur moest bezoekend doelman Bart Verstichelen ingrijpen op een vrijschop van Jonathan De Couvreur, en enkele minuten later moest de bezoekende doelman ook plat op een schot van Jonathan De Couvreur. Met nog een tiental minuten te spelen kon doelman Michel Wittenberg redden op een schot van Jeffrey Eeckhout. Een minuutje later kon thuisspeler Steven Maginet voorzetten, maar de doelpoging van Vincent Deleenheer werd net voor de doellijn gekeerd. Ook Pieter Van Der Linden kende geen geluk met een poging die naast doel verdween. Terwijl iedereen zich al begon te verzoenen met een scoreloos gelijkspel, kopte de ingevallen Nicky Van Den Borre de bal toch nog tegen de netten: 1-0.
De rood-gelen gingen nog op zoek naar een tweede treffer, maar op aangeven van Vincent Deleenheer besloot Christian Golike naast doel.
Door deze nipte zege blijft KSV de klassering aanvoeren. Volgende zondag maakt de Oudenbergploeg de verplaatsing naar FC Latem, waar men bij winst de eerste periodetitel kan binnenrijven.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Bodt, De Vuyst, De Wannemaker, Maginet, El Mabrouck (23’ Van Der Beck, 77’ Van Den Borre), Golike, Van Slembrouck (67’ Sampil), Deleenheer, De Couvreur, Van Der Linden.

FC Nederename: Verstichelen, Bauwens, De Keyzer Jelle, De Keyzer Jens, Eeckhout, Servranckx, Bangura, De Vos, Hellebuyck Wouter, De Meulenaire, Timmerman (88’ Hellebuyck Stijn).


Doelpunt: 85’ Nicky Van Den Borre (1-0).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background