28 mrt 2010

Wedstrijdverslag KSV G’bergen – E. Machelen

Om de kampioenstitel binnen te halen moet KSV Geraardsbergen zijn resterende wedstrijden winnen, en moet het bovendien rekenen op een misstap van concurrent FC Merelbeke. Op de 26ste speeldag kwam Eendracht Machelen op bezoek, de enige ploeg die er dit seizoen in slaagde om te winnen van de rood-gelen.


Michel Wittenberg

De bezoekers mochten starten met de wind in de rug en zorgden onmiddellijk voor gevaar. Op een schot van Christophe Ghyselinck kon een attente Michel Wittenberg de bal nog net over de deklat tikken. Even later verdween een poging van Jonathan Verzele voorlangs. De KSV-doelman moest ook nog een vrije trap van Niels De Met stoppen, en aan de overkant moest doelman Tys Coppens ingrijpen op een poging van Michael Fleurinck. Net voor de rust kon Vincent Deleenheer een terugspeelbal onderscheppen en scoren: 1-0.

In de tweede helft nam de thuisploeg heel wat initiatief, maar de kansen bleven onbenut. Bij een poging van Pieter Van Der Linden kon de bezoekende doelman in hoekschop duwen. Enkele minuten later stopte hij een poging van Michael Fleurinck. Op het uur mocht Michael Fleurinck een vrije trap nemen, maar doelman Coppens kon terug redden op de poging van de pas ingevallen Nicky Van den Borre. Een minuutje later mocht Michael Fleurinck een corner trappen, maar ook nu bleef Tys Coppens alert op de kopbalpoging van Kevin De Wannemaeker. Kapitein Michael Fleurinck kon ook nog Vincent Deleenheer lanceren, maar die besloot op de paal. En nog een paar minuutjes later kon Vincent Deleenheer voorzetten, maar Nicky Van den Borre liet de kans liggen om de score op te drijven. Met nog een kwartier te spelen kon doelman Tys Coppens nog eens redden op een doelpoging van Pieter Van Der Linden. Het bleef opletten want af en toe kwamen ook de bezoekers nog eens gevaarlijk opzetten. Na een voorzet van Dieter Hubau kon Michel Wittenberg de kopbal van Davy Van Hastel stoppen. Aan de overkant speelde een uitstekende doelman Tys Coppens zich nogmaals in de kijker door Xander Van Der Beck van een doelpunt te houden. Een minuutje later kon Vincent Deleenheer voorzetten, maar Coppens haalde weer uit met een prachtige redding op de kopbal van Nicky Van Den Borre. Aan de overkant moest KSV-doelman Michel Wittenberg redden op een poging van Jonathan Verzele. Bij de thuisploeg kon Michael Fleurinck nog eens voorzetten, maar Vincent Deleenheer besloot naast het bezoekende doel. De oververdiende tweede treffer viel uiteindelijk nog in blessuretijd. De ingevallen Jens De Roeck besloot na een mooi opgezette actie op de paal, maar de goed gevolgde Nicky Van Den Borre kon in de rebound afwerken: 2-0. Aan de overkant besloot Laurens Heyde nog naast het Geraardsbergse doel.
Tijdens de wedstrijd vielen er liefst zeven gele kaarten, en dat heeft ook zijn gevolgen voor de Oudenbergploeg. Voor de uitwedstrijd naar SK Lebeke-Aalst kan coach Marc Bourdheaud’hui geen beroep doen op zijn centrale verdedigers Kevin De Wannemaeker en Kristof Van Slembroek.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Roelandt, Van Slembroek, De Wannemaeker, Maginet, Mohamed Sampil, Van De Beck (80’ De Roeck), Fleurinck, Deleenheer (88’ Sadones), Serlippens (61’ Van Den Borre), Van Der Linden.

Eendracht Machelen: Coppens, Heyde Benjamin, Van Hastel, Geurs, De Smet, Heyde Laurens, Dhont (67’ Van Hoye), Ghyselinck, Hubau, De Wulf (75’ Vermeeren), Verzele.

Doelpunten: 43” Vincent Deleenheer (1-0); 93’ Nicky Van Den Borre (2-0).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background