1 mrt 2010

Wedstrijdverslag Kluisbergen – Wezen-Vrienden

Basketbalploegen BBC Kluisbergen en de Geraardsbergse Wezen-Vrienden namen het zaterdagavond tegen elkaar op. Het verslag van deze spannende wedstrijd kan je hier nalezen. De eindstand werd 82-93.

Veertien dagen geleden stonden beide teams reeds tegenover elkaar in de ¼ finale van de Beker van Oost-Vlaanderen. Kluisbergen kwam toen winnen in de Geraardsbergse Kriebel. De Wezen konden met een overwinning dus revanche nemen voor de uitschakeling in de beker.

BBC Kluisbergen ging van start met Kenneth Dhondt, Jean-Baptist en Henri Nottebaert, Nathan De Meyer en Filip L’Hommelet. De Wezen begonnen aan de partij met Frank Vanderkimpen, Kristof Callebaut, Gorik Cooreman, Bart Van Gompel en Stefaan De Kesel.

Via Gorik Cooreman en een driepunter van Kristof Callebaut namen de bezoekers een uitstekende start: 0-5. De thuisploeg reageerde via Nathan De Meyer, Kenneth Dhondt, Jean-Baptist Nottebaert en Sander Van Der Walle die voor een plaatselijke voorsprong zorgden: 10-7. Met korven van Nathan De Meyer en Henri Nottebaert kon Kluisbergen zijn voorsprong vergroten tot 5 punten: 14-9. Kristof Callebaut kon de schade, met o.m. een driepunter, nog beperken tot een verschil van één puntje: 19-18.

In het tweede quarter bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar halverwege kon Sander Van De Walle met een afstandshot terug voor een bonus zorgen: 34-28. Kenneth Dhondt en Filip L’Hommelet scoorden nog driepunters voor de thuisploeg, maar met de derde geslaagde afstandshot van Kristof Callebaut en de steun van Stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen en Gorik Cooreman konden de bezoekers de schade toch nog binnen de perken houden: 44-40.


Koen Romeyns

Met 10 punten op rij van Steven Vandingelen bleven de Wezen na de rust in de running: 54-52. Toch slaagden Jean-Baptist Nottebaert en Sander Van De Walle erin om de lokale voorsprong terug op te drijven tot 6 punten: 59-53. Met korven van Stefaan De Kesel en Kristof Callebaut, en een driepunter van Koen Romeyns konden de Wezen-Vrienden het derde quarter toch nog afsluiten met een minimale voorsprong: 61-62.

Het vierde quarter begon met een driepunter van Sander Van De Walle. Met korven van Ken Galle, Bart Van Gompel, Stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen en Koen Romeyns slaagden de Wezen er toch in om hun bonus op te drijven: 70-78. De thuisploeg probeerde zich terug in de match te knokken, maar het waren Koen Romeyns (met o.a. een driepunter), Bart Van Gompel, Steven Vandingelen en Kristof Callebaut die de voorsprong van de Oudenberploeg konden opdrijven tot 14 punten: 74-90. In de slotminuten moesten Ken Galle (Wezen-Vrienden), Nathan De Meyer en Filip L’Hommelet (beiden Kluisbergen) nog naar de kant met 5 fouten. De thuisploeg kon in de slotminuut nog terugkomen tot op 9 punten, maar Jonathan Huwé mocht uiteindelijk van op de vrijworplijn de eindcijfers vastleggen: 82-93.

BBC Kluisbergen: Henri Nottebaert (24 punten), Sander Van De Walle (17 punten), Nathan De Meyer (16 punten), Jean-Baptist Nottebaert (12 punten), Filip L’Hommelet (6 punten), Kenneth Dhondt (5 punten), Tom Messeeuw (2 punten).

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (21 punten), Koen Romeyns (15 punten), Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen (elk 13 punten), Bart Van Gompel (8 punten), Gorik Cooreman (7 punten), Ken Galle (6 punten), Frank Vanderkimpen (4 punten), Eric Hoefman (3 punten), Jonathan Huwé (2 punten).

Andere uitslagen:
Kluisbergen B – Wezen-Vrienden B: 62-64 (na verlengingen).
Wezen-Vrienden C – Grembergen: 100-80
Dames WV – Zele: 43-79
Benjamins WV – Osiris Aalst: 140-2

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background