11 okt 2010

Wedstrijdverslag Kluisbergen – Sparta G’bergen

Sparta Geraardsbergen hoopte na de puike winst van vorige week de lijn te kunnen doortrekken. Na puntenwinst op de vorige speeldag in Lierde stond er dit weekend een verplaatsing naar Kluisbergen Sportief op de kalender.
Voor deze uitmatch wijzigde trainer Geert Willems zijn selectie op één plaats, Joris Coessens keerde na lang blessuretijd terug in de kern.

Sparta had goed geluisterd naar de wedstrijdbespreking van zijn trainer. Na vier minuten krijgt Sparta een corner die getrapt wordt door Bart De Vos, Laurent Neufkens torent boven iedereen uit en brengt Sparta vroeg in de match op voorsprong. In het eerste kwartier dwingt Sparta de thuisploeg terug op eigen helft. Er volgt een kleine belegering met een zeer goede kopkans voor Kris D’Hose maar deze mist alle richting.
De thuisploeg herstelt geleidelijk aan het evenwicht. In de 18’ zien ze nog een schot voorlangs gaan. Maar op het halfuur is het wel raak, Pot mag door het centrum slalommen en laat doelman De Clercq kansloos met een afstandsschot.
Sparta slaagt er nu niet meer in om nog een deftige kans bij elkaar te spelen en moet zelfs met een achterstand de rust in. Vijf minuten voor de pauze krijgt Kluisbergen een elf meter die door Verbeurght wordt omgezet.

Na de koffie komt Neirinckx de geblesseerde De Pelsmaeker vervangen. Wat kansen betreft onthouden we enkel de goede lobbal van Segers en een shot dat hoog over gaat van De Vos.
Maar toen was het geloof in eigen kunnen al weg bij onze jongens en had Kluisbergen de eindstand vastgelegd op 3-1 na een misverstand in de bezoekende defensie. Het was de De Bock die voor Kluisbergen nog mocht scoren.
Een match om vlug te vergeten. Volgende week ontvangt Sparta aan het Goeferdingeplein Volkegem.

Ook de reserveren verloren met 2-3 van Wit Zwart B, zij trekken aanstaande zondag naar Denderhoutem.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background