21 feb 2010

Wedstrijdverslag Junioren Wezen-Vrienden – BBC Latem-De Pinte (eindronde)

In de eindronde om de provinciale titel moesten de Geraardsbergse junioren van basketbalclub Wezen-Vrienden het opnemen tegen het ongeslagen Latem-De Pinte. Coach Guido Tuypens was alvast gemotiveerd om de bezoekers hun eerste nederlaag toe te dienen.
De Wezen begonnen met Sam en Jeroen Tuypens, Pieter-Jan Van Robays, Matti De Nollin en Jonathan Huwé. Bij de bezoekers gingen Verschatse, Michels, Van Oost, Courouble en De Ryck van start.

Met korven van Jeroen Tuypens en Jonathan Huwé kon de Oudenbergploeg onmiddellijk een bonus opbouwen: 7-0. De jongens uit Latem-De Pinte waren blijkbaar uit hun lood geslagen door de sterke start van de thuisploeg en konden niet direct reageren. Met o.m. een driepunter van Sam Tuypens liep de thuisploeg verder uit tot 14-6. Slechts in de slotminuten van het eerste quarter slaagden de bezoekers erin om via Van Hamme en Courouble te milderen tot 4 punten: 16-12.

Ook in het tweede quarter namen de Wezen-Vrienden een sterke start. Via Matti De Nollin, Jeroen Tuypens, Jens De Vidts, Jonathan Huwé en Wouter De Moyer slaagden ze erin om 11 punten uit te lopen: 26-15. De leiders bakten er niks van, en met korven van Jens De Vidts, Pieter-Jan Van Robays, Jeroen Tuypens en Arnaud Collart kon men zelfs gaan rusten met een voorsprong van 13 punten: 34-21.
Na de rust blokkeerde de Geraardsbergse machine. De jongens van coach Guido Tuypens scoorden slechts 8 puntjes, wat Latem-De Pinte toeliet om tot op 8 punten te naderen: 42-34.

In het vierde quarter kon Verschatse zijn ploeg nog terugbrengen tot op 6 punten: 42-36. De scoremachine van beide ploegen ging echter aan het sputteren, maar Arnaud Collart en Jonathan Huwé (met een driepunter) konden de thuiszege veilig stellen. Na een tussentijdse 9-6 in het vierde quarter eindigde de wedstrijd op 51-40.

Volgend weekend moeten de Wezen-Vrienden op bezoek bij Latem-De Pinte. De strijd om de provinciale titel kan bij eventuele winst van de Wezen nog een spannende ontknoping krijgen.

Wezen-Vrienden: Jonathan Huwé (14 punten), Jeroen Tuypens (10 punten), Sam Tuypens (9 punten), Arnaud Collart (6 punten), Matti De Nollin (4 punten), Jens De Vidts en Pieter-Jan Van Robays (elk 3 punten), Wouter De Moyer (2 punten).

BBC Latem-De Pinte: Vangenabet en Van Oost (elk 8 punten), Verschatse (7 punten), De Ryck (6 punten), Van Hamme en Michels (elk 4 punten), Courouble (3 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background