6 feb 2011

Wedstrijdverslag Jong Zulte – KSV G’bergen

Voor de verplaatsing naar het vierde gerangschikte Jong Zulte kon KSV Geraardsbergen geen beroep doen op zijn geelgeschorste centrale verdedigers Kevin De Wannemaeker en Tommy De Vuyst. Trainer Marc Bourdeaud’hui moest bovendien ook nog Steven Maginet (gekwetst) en Ruud Limpens missen. De Geraardsbergse coach moest dus stevig aan zijn team sleutelen, waardoor Peter Lackner zijn debuut mocht maken.
De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Op voorzet van Jonas Lauwerijns kopte Bram Sabbe de bal echter over doel. Even later moest KSV-doelman Michel Wittenberg een schot van Jonas Lauwerijns stoppen. Aan de overkant verdween een schot van Christian Golike over de dwarsligger. Na een goed kwartier spelen kon Christian Golike voorzetten, en Nicky Van Den Borre tikte de bal binnen: 0-1.
De thuisploeg was even aangeslagen, en het was twintig minuten wachten alvorens Michel Wittenberg nog eens moest ingrijpen op een poging van Jonas Lauwerijns. Net voor de rust kwam de Oudenbergploeg nog aandringen. Nicky Van Den Borre (foto) kon voorzetten, maar thuisdoelman Tom Buyle stopte de kopbal van Pieter Van Der Linden. En op aangeven van Robby De Bodt, besloot Christian Golike over het thuisdoel.

Onmiddellijk na de rust kon Bram Sabbe de gelijkmaker scoren: 1-1.
De geel-groenen voerden de druk op, en Michel Wittenberg moest redden op een schot van Jonas Lauwerijns. Een minuutje later kon Mathieu Coorevits voorzetten, en moest de KSV-doelman terug ingrijpen op een kopbal van Olivier Verschuere. Bovendien moesten de Geraardsbergenaars nog met tien verder, nadat Christian Golike de rode kaart kreeg voor een overtreding op Bram Sabbe. Met een mannetje meer begon Jong Zulte in zijn kansen te geloven. Michel Wittenberg moest een poging van Bram Sabbe stoppen, en even later moest de Geraardsbergse doelman een kopbal van Jonas Lauwerijns onschadelijk maken. Op een schaarse tegenaanval werd Xander Van Der Beck foutief afgestopt door thuisdoelman Tom Buyle. Er volgde een rode kaart voor de Zulte-keeper. Bij de thuisploeg moest Jonas Lauwerijns zich opofferen voor invallersdoelman Glenn Malfait, en Michel Wittenberg bracht vanop de stip KSV terug op voorsprong: 1-2.
Met nog een kwartier te spelen moest doelman Glenn Malfait redden op een vrije trap van Mohamed Sampil. De thuisploeg kwam echter terug op gelijke hoogte toen Olivier Verschuere de bal tegen de Geraardsbergse netten kon prikken: 2-2.
In de slotminuten was er nog een prachtsave van Michel Wittenberg nodig om Mathieu Coorevits van een doelpunt te houden. En in blessuretijd creëerden de leiders nog enkele kansen. Eerst kon Xander Van Der Beck de bal afleggen voor Pieter Van Der Linden die over doel besloot. Even later ging een poging van de ingevallen Vincent Deleenheer naast, en na een vrije trap van Pieter Van Der Linden kopte Vincent Deleenheer terug naast.
Door het gelijkspel van Gavere-Asper op Nevele, blijft KSV Geraardsbergen 9 punten voorsprong behouden op zijn dichtste achtervolger. Zondag spelen de rood-gelen thuis tegen SK Nevele.

Jong Zulte: Buyle, Verplancke, Carton, Coorevits, Devos (61’ Vermeeren), Verschuere, Sabbe, Danneels (73’ Damman), Lauwerijns (65’ Malfait), Moerman, Desmet.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Bodt, Lackner, Van Slembroeck, Bosmans, Sampil (82’ Praet), Golike, De Couvreur (87’ Cools), Van Der Beck, Van Den Borre (70’ Deleenheer), Van Der Linden.

Doelpunten: 17’ Nicky Van Den Borre (0-1); 49’ Bram Sabbe (1-1); 65’ Michel Wittenberg (1-2); 79’ Olivier Verschuere (2-2).
Rode kaarten: 54’ Christian Golike (KSV Geraardsbergen); 65’ Tom Buyle (Jong Zulte).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background