18 nov 2008

Wedstrijdverslag Idegem – KSV Geraardsbergen

Wilskracht Idegem – KSV Geraardsbergen: 0-1

Vorige zondag stond in de tweede provinciale de stadsderby tussen Wilskracht Idegem en KSV Geraardsbergen op de kalender. De thuisploeg zorgde reeds na een paar minuten voor het eerste gevaar. Op een vrijschop van Bjorn Van Steerteghem kon KSV-doelman Michel Wittenberg de bal in hoekschoep duwen. Aan de overkant kon Christian Golike de bal doortikken naar Nicky Vandenborre die echter op thuisdoelman David Vervaet besloot. Op het kwartier moest bezoekend doelman Michel Wittenberg een poging van Lesley De Troyer stoppen.
Ook KSV kwam nog een paar keer gevaarlijk aandringen via Stijn Serlippens. Zijn eerste poging ging nipt naast en even later kon doelman David Vervaet een doelpunt voorkomen. Rond het halfuur raakten de gemoederen even verhit en vielen er gele kaarten voor Christophe Neirinckx, Lesley De Troyer, Laurent Neufkens (allen Idegem) en Michel Wittenberg (Geraardsbergen). De thuisploeg creƫerde enkele kansen op rij. Eerst ging een schot van Bjorn Van Steerteghem naast, en een paar minuten later kon Michel Wittenberg de bal over de deklat tikken op een doelpoging van Laurent Neufkens. En op voorzet van Kristof Van Den Berghe kopte Bjorn Van Steerteghem de bal over doel. In de slotseconden van de eerste helft moest David Vervaet nog redden op een doelpoging van Nicky Vandenborre.

De eerste kans in de tweede helft was voor Idegem, maar Bjorn Van Steerteghem besloot over doel. Nadien waren het de Geraardsbergenaars die de match in handen namen. Op het kwartier moest thuisdoelman David Vervaet een doelpoging van Bjorn De Groot stoppen. De Idegemse doelman moest ook nog redden op een schot van Wouter Sadones, en Nicky Vandenborre besloot centimeters naast. Ook Christian Golike raakte niet voorbij de Idegemse keeper. Met nog een zestal minuten te spelen viel dan toch het enige doelpunt in de match. Op voorzet van Christian Golike kon de ingevallen Ken De Backer de bal tegen de netten koppen: 0-1.

Door deze overwinning naderen de rood-gelen tot op twee punten van de leiders. Idegem blijft laatste.

Wilskracht Idegem: Vervaet, Uytterhaegen, Eggermont, Goossens, De Vulder (75′ Segers), Neirinckx, Van Den Berghe, Jonckheere, De Troyer, Neufkens, Van Steerteghem.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker, Vanslembrouck, Maginet, Sadones, Straetmans, Roelandt, Vandenborre, De Groot (67′ De Backer), Serlippens (89′ Groeninckx), Golike.

Doelpunt: 84′ Ken De Backer (0-1).

Volgende zondag speelt KSV Geraardsbergen thuis tegen Gavere-Asper.
Wilskracht Idegem moet op bezoek bij Jong Zulte, een match waarin e N ze de geschorsten.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background