31 okt 2010

Wedstrijdverslag Houtem – Wezen-Vrienden

 

In de 1/16ste finale’s van de Beker van Oost-Vlaanderen stonden de ploegen van Sint-Lievens-Houtem en Geraardsbergen tegenover elkaar.

Bij Allgro koos ex-Wezen-coach Ingrid Claessens voor W. De Smet, M. Vanginderachter, Franck, De Keyser en Vandenputte. De Wezen-Vrienden gingen van start met Kristof Callebaut, Koen Romeyns, Bart Van Gompel, Bart De Keyser en de heroptredende Frank Vanderkimpen.
Derde provincialer Allgro Houtem mocht met een voorgift van 15 punten aan de partij beginnen.
Kristof Callebaut bewees onmiddellijk dat hij de goeie vorm te pakken had. Met o.m. twee driepunters op rij, en de steun van Bart De Keyser zette hij de achtervolging in. Ook Frank Vanderkimpen begon aan zijn comeback met een geslaagde afstandshot, zodat de Geraardsbergenaars na zes minuten spelen reeds tot op zes punten konden naderen: 23-17. Bij Allgro scoorde W. Desmet een driepunter, maar ook Kristof Callebaut en Koen Romeyns knalden hun afstandshots binnen. Op het einde van het eerste quarter was de bonus van de thuisploeg reeds teniet gedaan: 28-29.
Met o.m. een driepunter van Franck, en korven van B. Desmet en De Rouck kon Houtem terug afstand nemen: 37-29. De Wezen repliceerden echter, en met driepunters van Bram Denie en Frank Vanderkimpen en korven van Kristof Callebaut en Ken Galle nam de Oudenbergploeg terug de leiding over: 40-43. Bart De Keyser, Kristof Callebaut, Bram Denie, Bart Van Gompel en Koen Romeyns konden de Geraardsbergse bonus nog verder opdrijven, en Koen Romeyns sloot het tweede quarter af met nog een driepunter wat bij de rust resulteerde in een monsterscore: 52-62.


Kristof Callebaut

Na de rust werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gespeeld. Allgro scoorde slechts 8 punten, met o.a. een afstandshot van B. Desmet. Bij de Wezen bleven Kristof Callebaut (2x), Koen Romeyns en Bram Denie de driepunters binnenknallen. Met de steun van Frank Vanderkimpen en Bart De Keyser werd de voorsprong opgedreven tot 29 punten: 60-89.

Niettegenstaande twee driepunters van Franck slaagde Houtem er niet in om dichter te komen. Met o.m. een afstandshot van Koen Romeyns, en korven van Frank Vanderkimpen, Bram Denie, Bart De Keyser en Bart Van Gompel werd de duizelingwekkende eindscore bereikt: 79-112.
De Wezen-Vrienden plaatsten zich met deze makkelijke overwinning voor de 1/8ste finale’s.

Allgro Houtem: Franck (13 punten); M. Vanginderachter (12 punten); W. Desmet (9 punten); B. Desmet (8 punten); De Rouck (7 punten); De Keyser (6 punten); Note (4 punten); Vandenputte (3 punten); S. Vanginderachter (2 punten).

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (31 punten); Koen Romeyns (24 punten); Frank Vanderkimpen (17 punten); Bart De Keyser en Bram Denie (elk 16 punten); Bart Van Gompel (6 punten); Ken Galle (2 punten).

Andere uitslagen:
BBC Eksaarde A – Wezen-Vrienden B: 64-54
BBC Bazel C – Wezen-Vrienden C: 62-74
Juniores WV – De Westhoek Zwevezele: 75-70 (Beker van Vlaanderen)
BC Base Oostende – Cadetten WV: 98-76 (Beker van Vlaanderen)
BBC Bazel – Pupillen WV: 30-52 (Beker van Oost-Vlaanderen)

Wedstrijden van zaterdag 6 november:
16u15: Dames WV – Stars Gent B
18u15: Wezen-Vrienden B – BBC Baetslé Assenede A
20u15: Wezen-Vrienden A – BBC Latem-De Pinte B

Bekerwedstrijden op donderdag 11 november:
Op 11 november wijken de Wezen-Vrienden uit naar sporthal “De Veldmuis”. In het kader van de bekercompetities worden er vier thuiswedstrijden afgewerkt.
11u00: Miniemen WV – Erembodegem (Beker van Oost-Vlaanderen)
13u00: Pupillen WV – BC Base Oostende (Beker van Vlaanderen)
15u00: Juniores WV – Panters Baasrode (Beker van Oost-Vlaanderen)
17u00; Wezen-Vrienden A (tweede landelijke) – Gembo Borgerhout (tweede nationale) voor Beker van Vlaanderen. Pieter Loridon wordt er verwacht om de opworp te geven van deze wedstrijd.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background