4 jan 2010

Wedstrijdverslag Hansbeke – Wezen-Vrienden

Beker van Oost-Vlaanderen: BBC Hansbeke – Wezen-Vrienden: 73-82

Met Hansbeke en Wezen-Vrienden stonden twee toppers uit de eerste provinciale tegenover elkaar in de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen.
Reeds in het eerste quarter konden de Wezen, met vijf driepunters van Frank Vanderkimpen en eentje van Jeffrey Antheunis, een kloof slaan. Ook bij de thuisploeg gingen de afstandshots van Van De Vijver (2x) en Genbrugge binnen: 19-28.
Met korven van Steven Vandingelen, Gorik Cooreman, Stefaan De Kesel en Kristof Callebaut konden de bezoekers hun voorsprong zelfs opdrijven tot 16 punten: 25-41. Met o.m. een driepunter van Carrette slaagden de thuisspelers er toch nog in om bij de rust terug te naderen tot een verschil van 10 punten: 34-44.
Via Van De Vijver, Haeck en Genbrugge kon Hansbeke in het derde quarter terugkomen tot 4 punten: 45-49. De thuisploeg nam het derde quarter voor zijn rekening, en met nog 10 minuten te spelen zat de spanning terug in de wedstrijd: 56-59.
In het begin van het vierde quarter brachten D’Hondt en Haeck de thuisploeg terug lanszij: 59-59. Bij de bezoekers kon Kristof Callebaut echter met o.m. drie driepunters op rij terug voor het verschil zorgen: 60-72. Halverwege het vierde quarter moest thuisspeler D’Hondt met vijf fouten naar de kant. Toch slaagde de thuisploeg erin om met o.m. driepunters van Van De Vijver en Carrette (2x) terug te naderen tot 5 punten: 70-75. In de slotminuten konden Steven Vandingelen en Kristof Callebaut toch de zege veilig stellen voor de Wezen: 73-82.
De Geraardsbergenaars plaatsen zich voor de kwartfinale, waarin ze op bezoek moeten naar Kluisbergen.

BBC Hansbeke: Van De Vijver (24 punten); Carrette en Genbrugge ( elk 14 punten); D’Hondt (8 punten); Goethals en Haeck (elk 6 punten); D’Haenens (1 punt).

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (25 punten); Frank Vanderkimpen (18 punten); Steven Vandingelen (13 punten); Stefaan De Kesel (10 punten); Gorik Cooreman (7 punten); Jeffrey Antheunis (5 punten); Bart Van Gompel (3 punten); Tom Goorman (2 punten).

Volgende zaterdag hervat de competitie met de topper tussen Wezen-Vrienden en leider BBC Melle-Vogelhoek. Afspraak om 20u15 in De Kriebel.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background