11 apr 2009

Wedstrijdverslag Halve finale Play-offs Wezen-Vrienden

Halve finale play-off’s: The Tower Aalst – Wezen-Vrienden: 86-78

In de halve finale van de play-off’s moesten de Wezen-Vrienden op bezoek bij The Tower Aalst. De Geraardsbergenaars konden in deze belangrijke match echter geen beroep doen op hun spelverdeler en topschutter Koen Romeyns, die gekwetst moest toekijken.
De Aalstenaars gingen van start met Lassschaert, Verhulst, Van Holsbeek, Bocque en De Saedeleer. De Wezen begonnen met Stefaan De Kesel, Ken Galle, Jeffrey Antheunis, Kristof Callebaut en Andria Soldo.
Via Kristof Callebaut en Ken Galle namen de bezoekers een sterke start: 0-6. Van Holsbeek en Bocque (met een driepunter) zorgden terug voor aansluiting: 5-6. De Oudenbergploeg bevestigde echter zijn sterke start, en met o.m. een driepunter van Andria Soldo en korven van Ken Galle en Jeffrey Antheunis konden de Geraardsbergenaars terug uitlopen: 10-19. The Tower probeerde te reageren met o.a. een driepunter van Bocque. In de slotminuut zorgden Stefaan De Kesel (met een driepunter) en Steven Vandingelen voor een verschil van liefst 11 punten: 15-26.
In het begin van het tweede quarter slaagden Lasschaert, Bocque, Verhulst en Vergalle erin om The Tower terug te brengen tot 26-30, maar Kurt Van Herreweghe bracht de Wezen terug 12 punten voor: 26-34. Met geslaagde afstandshots van Vergalle en Verhulst kon de thuisploeg terugkomen tot op 2 punten: 34-36. Dankzij o.m. een driepunter van Kristof Callebaut konden de Wezen toch gaan rusten met een bonus van 4 punten: 39-43.
Met een driepunter van Jeffrey Antheunis en korven van Andria Soldo, Kristof Callebaut en Stefaan De Kesel slaagden de bezoekers erin om hun voorsprong te vergroten: 45-52. Bocque en De Saedeleer slaagden erin om The Tower terug in de match te brengen: 51-53. Nadat Lasschaert bij de thuisploeg naar de kant moest met 5 fouten, slaagde Stefaan De Kesel erin om de bonus terug op te drijven tot 9 punten: 51-60. De thuisploeg reageerde via Verhulst en Van Der Stockt, maar met een driepunter van Kristof Callebaut konden de Wezen het derde quarter toch nog afsluiten met een bonus van 6 punten: 59-65.
In de beginfase van het vierde quarter slaagden Andria Soldo en Kurt Van Herreweghe erin om de voorsprong te vergroten: 61-70. Dankzij o.m. driepunters van Bocque en Verhulst kwam de thuisploeg halverwege het vierde quarter op gelijke hoogte: 72-72. Bovendien moest Andria Soldo met 5 fouten naar de kant. Met korven van Van Der Stockt, Spiesschaert en Verhulst kwamen de Aalstenaars voor het eerst op voorsprong: 82-75. Kristof Callebaut bracht de Wezen nog terug tot op 4 punten, maar even later moest ook hij met 5 fouten naar de kant. Bocque en Van Der Stockt zorgden uiteindelijk nog voor overdreven eindcijfers: 86-78.
Niettegenstaande de nederlaag speelden de Wezen-Vrienden een zeer verdienstelijke wedstrijd. Met dezelfde ingesteldheid moeten ze er op donderdag 16 april zeker in slagen om de retourwedstrijd te winnen. Afspraak om 20u30 in De Kriebel ! Supporters op post !

The Tower: Bocque (27 punten); Verhulst (23 punten); Van Der Stockt (10 punten); Lasschaert (9 punten); Vergalle (7 punten); Van Holsbeek (5 punten); De Saedeleer (4 punten); Spiesschaert (1 punt).

Wezen-Vrienden: Stefaan De Kesel (16 punten); Kristof Callebaut (15 punten); Ken Galle (13 punten); Kurt Van Herreweghe (12 punten); Andria Soldo (11 punten); Steven Vandingelen (6 punten); Jeffrey Antheunis (5 punten).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background