21 sep 2010

Wedstrijdverslag Grotenberge – Moerbeke

Eendracht Moerbeke trok afgelopen zondag naar leider Grotenberge.
Moerbeke startte met dezelfde basiself zoals vorige week tegen Zandbergen, op één uitzondering na: Ernst Derdelinkcx werd vervangen door Maiko Van Nieuwenhove.
De vrees voor de leider leek echter na 1 minuut al gegrond. De aftrap was nog maar net gegeven of de bal lag al in het mandje. Een kruispas van Van Gansbeke werd onderschept door de man in het zwart, waardoor de bal in het bezit van Grotenberge kwam. Met een bal over de verdediging zonderden ze hun spits alleen af voor doel. Keeper Derdelinckx kon in eerste instantie nog redden, maar was kansloos op de rebound, die bijna nog van de lijn kon gekeerd worden door Neuckermans. 1-0.

Robby Van LandeghemMoerbeke liet echter de kopjes niet hangen en begon zich meer en meer in het spel te mengen. De groenen konden de bal iets langer in de ploeg houden en een paar mooie acties op de mat leggen. Rond het half uur werd het dan ook meer dan verdiend 1-1. Wat een onschuldige vrije trap leek van Boeykens werd, dankzij een misverstand in de Grotenbergse verdediging, de gelijkmaker van de onvermijdelijke (en tot dan onzichtbare) Robby Van Landeghem. Daarna kon de thuisploeg nog een paar keer serieus dreigen toen de lokale spits tot 2 maal toe alleen voor de bezoekende goal kwam. Maar telkens miste de aanvaller de uitstekende kansen. Met een beetje geluk en vooral veel wilskracht kon Moerbeke de 1-1 vasthouden tot aan de rust op het veld van een tot dan toe al bij al vrij bleke leider.

Het geloof in een stunt groeide, want het kwakkelende Grotenberge kon niet echt veel indruk maken. Trainer Nieuborg voerde tijdens de kampwissel één vervanging door: doelpuntenmaker en kapitein Van Landeghem werd vervangen door Maxime Devaster. De tweede helft kwam maar traag op gang met vooral veel middenveldspel, tot in de 54ste minuut het noodlot toesloeg. Doelman Derdelinkcx ging niet vrijuit op een flankvoorzet, hij trachtte de bal te ontzetten met de voet maar raakte nogal ongelukkig verdediger Van Gansbeke vol in de maag waardoor de bal voor de voeten van de Verthez caprioleert, die zijn tweede van de middag simpel kon binnen tikken.

Groenwit gaf zich echter nog niet gewonnen, maar toch zou al snel blijken dat de tank van van de meeste spelers al aan het leeglopen was. Op een schaarse kans van Devaster na konden de bezoekers nog maar weinig gevaar creëren. Boeykens moest nog geblesseerd het veld verlaten, waardoor we het debuut kregen van Wouter Van Den Dooren. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een strafschop na een duidelijke overtreding van Smeulders, maar doelman Derdelinckx hield de hoop nog levend met een knappe redding. Het vat was echter af en zo ging Moerbeke strijdend ten onder op het veld van de leider dat zijn maximum dus behoudt. Eindstand: 2-1.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background