1 jun 2009

Wedstrijdverslag Grote Prijs Fietsen Eric

43 renners kwamen hun rugnummer zondag afhalen voor deze loodzware beloftenkoers in Onkerzele. Met liefst 12 beklimmingen van de Onkerzelestraat en de Edingseweg, en een stralende zon, zou het een ware afvallingskoers worden.

Reeds in de tweede ronde vormde zich een kopgroep van 14 renners met Sven Neckebroeck, Laurent Carton, dries Beatse, Sam Van Uytvange, Kevin Van Acker, Axel Gremelpont, Sim Steyvers, Frederik Verkinderen, Fabien Fournier, Gianni Marchand, Gertjan Lauwereys, Christophe Premont, Jarno Van Guyse en Tommy Baeyens.
Kevin Van Acker en Gertjan Lauwereys hielden slechts een paar ronden stand zodat we uiteindelijk 12 leiders overhielden. Het twaalftal nam al vlug een bonus van meer dan 2 minuten op het achtervolgende peloton.
Bij de achtste beklimming van de Onkerzelestraat moesten Sven Neckebroeck, Sam Van Uytvange, Axel Gremelpont, Fabien Fournier en Tommy Baeyens net voor de top afhaken.
De resterende 7 leiders konden aan de beslissende ronden beginnen. In de voorlaatste ronde lag het tempo ook te hoog voor Laurent Carton, Gianni Marchand en Sim Steyvers. Vooraan begonnen Dries Beatse, Frederik Verkinderen, Christophe Premont en Jarno Van Guyse aan de laatste tien kilometer. In de slotkilometers kon Frederik Verkinderen zijn medevluchters nog verschalken. Hij haalde nog net de meet, voor de spurtende Jarno Van Guyse, Dries Beatse en Christophe Premont.

Uitslag:

1.Verkinderen Frederik
2.Van Guyse Jarno
3.Beatse Dries
4.Premont Christophe
5.Carton Laurent
6.Marchand Gianni
7.Steyvers Sim
8.Baeyens Tommy
9.Gremelpont Axel
10.Neckebroeck Sven

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background