6 apr 2007

Wedstrijdverslag Gent – Wezen-Vrienden

Bobcat Gent – Wezen-Vrienden 44 – 65

In de halve finale’s van de play-offs moeten de Wezen-Vrienden het opnemen tegen Bobcat Gent. Voor de Geraardsbergenaars is het de derde keer op rij dat ze deelnemen aan deze eindronde, en bij het bestuur droomt men ervan om ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de club de overstap naar de landelijke afdelingen te kunnen maken. Dat zou ongetwijfeld de kers op de taart zijn voor de komende feestelijkheden.
Bij Bobcat begonnen Mortier, Mys, Celie, Naudts en Hoye aan de wedstrijd. De Wezen gingen van start met Eddy Somers, Joris Uytterhaegen, Sem Vanbelleghem, Ruben ‘t Kindt en Bram Denie.
Beide ploegen begonnen nogal zenuwachtig aan de partij, en aan beide zijden werd overvloedig balverlies geleden en slaagde men er ook niet in om te scoren. Het was bijna drie minuten wachten op een driepunter van Celie. Via Mortier kwam de thuisploeg 5-0 voor. Ruben ‘t Kindt, de heroptredende Steven Vandingelen, Bram Denie, en Sem Vanbelleghem met een driepunter zorgden echter voor een tussentijdse 0-16. In de slotfase van het eerste quart konden Van Vooren en Mortier nog milderen tot 9-16.
Via o.m. driepunters van Jooris en Van Vooren kwam Bobcat halverwege het tweede quart terug in de wedstrijd: 21-23. Ruben ‘t Kindt, Steven Vandingelen, Joris Uytterhaegen en Ken Galle zorgden echter terug voor een tussentijdse 0-9, zodat men kon gaan rusten met een voorsprong van 11 punten: 21-32.
In het begin van het derde quart kon Mys de thuisploeg terugbrengen tot 28-33. Sem Vanbelleghem met nog een driepunter, Joris Uytterhaegen en Bram Denie reageerden gepast en brachten de stand op 28-42. Met een driepunter van Hoye en korven van Mortier konden de Gentenaars de schade nog beperken tot 35-46. Inmiddels speelde ook Peter Wieme een opvallende verdedigende rol, waarbij hij thuisspeler Celie met een uitstekende mandekking uit de wedstrijd hield.
In de aanvangsfase van het laatste quart zorgden Koen Romeyns met een afstandshot en Bram Denie onmiddellijk voor 37-51.


Ruben ‘t Kindt

Ruben ‘t Kindt en Bram Denie dreven de score zelfs op tot 40-57. Toen thuisspeler Mys wegens protest bestraft werd met een technische fout, was hij de frustratie niet meer de baas en gaf hij de scheidsrechter nog een duw met de uitsluiting tot gevolg. Van op de vrijworplijn bracht Ruben ‘t Kindt de stand op 40-61. Bram Denie kon de eindcijfers vastleggen: 44-65.

Bobcat: Mortier (12 punten); Mys (11 punten); Jooris (9 punten); Van Vooren (5 punten); Hoye (4 punten); Celie (3 punten).
Wezen-Vrienden: Bram Denie (20 punten); Ruben ‘t Kindt (17 punten); Steven Vandingelen (9 punten); Sem Vanbelleghem en Joris Uytterhaegen (elk 6 punten); Koen Romeyns (5 punten); Ken Galle (2 punten).

Op donderdag 12 april, om 20u30, wordt in sporthal De Kriebel de terugmatch gespeeld. Bij winst zijn de Geraardsbergenaars geplaatst voor de finale van de play-offs.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background