18 jan 2010

Wedstrijdverslag Gavere-Asper – KSV Geraardsbergen

KFC Gavere-Asper – KSV Geraardsbergen: 0-2

KFC Gavere-Asper had dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd verloren, leider KSV Geraardsbergen stond dus voor een niet te onderschatten opdracht.
De rood-gelen konden de thuisploeg onmiddellijk onder druk zetten. Reeds in de eerste minuut moest doelman Jeremiah De Groote ingrijpen op een poging van Florian Van Neste. Enkele minuten later moest de thuisdoelman een schot van Kristof Van Slembroek stoppen. Rond het kwartier speelde Jeremiah De Groote zich in de kijker. Eerst moest hij redden op een doelpoging van Xander Van Der Beck. Even later kon Nicky Van Den Borre voorzetten, en moest hij terug een prachtsave uithalen om de kopbal van Kevin De Wannemaker uit zijn doel te ranselen. De Geraardsbergenaars bleven op zoek gaan naar de openingstreffer, maar Jeroen Baele kon een poging van Xander Van Der Beck voor de doellijn wegwerken. Een minuutje later kon Florian Van Neste aanleggen, en was het de beurt aan Tommy De Vuyst om de bal net voor de doellijn te keren. Het was 25 minuten wachten op de eerste kans van de thuisploeg, maar KSV-doelman Michel Wittenberg liet zich niet verschalken op het schot van Kurt Baele. Aan de overkant moest de Gaverse doelman een schot van Christian Golike stoppen. Op het halfuur kon Jeroen Boone aanleggen, maar Michel Wittenberg bokste de bal over doel. Even later mocht Joachim Nobels een corner trappen, maar de kopbal van Jens Glorieux verdween over het Geraardsbergse doel. In de laatste minuten voor de rust creëerden de bezoekers nog heel wat kansen. Na een vrije trap van Florian Van Neste besloot Nicky Van Den Borre echter op de doelman. Een paar minuten later mocht Michael Fleurinck een hoekschop trappen, en was er terug een puike redding van doelman De Groote nodig om Kevin De Wannemaker van een doelpunt te houden. De thuisdoelman moest ook nog plat op schoten van Christian Golike en Kevin De Wannemaker, en ook op een vrije trap van Florian Van Neste bleef hij bij de pinken. Rusten kon bij een 0-0 stand, en dat was vooral de verdienste van thuisdoelman Jeremiah De Groote.
Onmiddellijk na de rust moest bezoekend doelman Michel Wittenberg een schot van Mattias De Clercq stoppen. Aan de overkant mocht Florian Van Neste een hoekschop trappen, maar doelman De Groote plukte de kopbal van Nicky Van Den Borre. De thuisploeg probeerde om meer druk uit te oefenen, maar KSV-keeper Michel Wittenberg stopte de poging van de ingevallen Pieterjan Van Der Cruyssen. Een minuutje later kopte Kevin Balcaen, op corner van Joachim Nobels, de bal over het Geraardsbergse doel. Aan de overkant kon Florian Van Neste voorzetten, maar de thuisdoelman stopte de kopbalpoging van Nicky Van Den Borre. Bij de thuisploeg ging een poging van Pieterjan Van Der Cruyssen voorlangs. Op vrijschop van Florian Van Neste kon Nicky Van Den Borre uiteindelijk toch de verdiende openingstreffer tegen de netten koppen: 0-1.
Een tiental minuutjes later knalde Christian Golike de 0-2 binnen.
In de slotminuut besloot Christian Golike nog naast het Gaverse doel. Door deze belangrijke overwinning blijft KSV Geraardsbergen aan de leiding in de rangschikking, en blijft het samen met Eendracht Machelen in de running voor het tweede periodekampioenschap.
Aanstaande zondag spelen de rood-gelen thuis tegen Olsene Sportief. Afspraak om 15 uur aan de Molendreef.

KFC Gavere-Asper: De Groote, Baele Kurt, De Vuyst, Glorieux, De Clercq, Seeuws, Nobels, Van Henis (75′ Vanderstraeten), Boone, Baele Bart (46′ Van Der Cruyssen), Balcaen.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Roelandt, Van Slembroek, De Wannemaker, Maginet, Mohamed Sampil, Van Der Beck, Fleurinck (73′ Sadones), Golike, Van Den Borre (84′ Perreman), Van Neste (86′ Van Der Linden).

Doelpunten: 69′ Nicky Van Den Borre (0-1); 80′ Christian Golike (0-2).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background