22 mei 2009

Wedstrijdverslag finale eindronde 2de provinciale

Finale eindronde tweede provinciale: SK Grembergen – KSV Geraardsbergen 2-0

Voor de finale in de eindronde van de tweede provinciale moest KSV Geraardsbergen de verplaatsing maken naar SK Grembergen. Bovendien kon trainer Marc Bourdeaud’hui voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen geen beroep doen op de geelgeschorste Kevin De Wannemaeker, de gekwetste Stijn Serlippens en langdurig gekwetste Pieter Van Der Linden.
De wedstrijd begon met een vrije trap van Michael Fleurinck, maar het schot van Tim Wattez verdween over het thuisdoel. Aan de overkant besloot Stijn Quintelier, op aangeven van Mario Colman, naast. De rood-gelen kwamen in het eerste kwartier ook nog een paar keer gevaarlijk voor de dag. Eerst moest doelman Philip Govaert redden op een doelpoging van Tim Wattez. Een minuutje later mocht Michael Fleurinck een corner trappen, maar de kopbal van Kristof Van Slembrouck ging naast. Ook de thuisploeg creƫerde kansen. Op het kwartier moest doelman Michel Wittenberg plat op een vrijschop van Stijn Quintelier. En na een verre inworp van Pierre Bosteels ging een kopbalpoging van Mario Colman voorlangs. Halverwege de eerste helft werd Mario Colman in het strafschopgebied foutief afgestopt door Michel Wittenberg. De KSV-doelman maakte zijn foutje echter goed door de penalty van Mario Colman te stoppen. Enkele minuten later mocht Michael Fleurinck een vrijschop nemen, maar de kopbal van Kristof Van Slembrouck werd door thuisdoelman Philip Govaert gestopt. Op het halfuur kon thuisspeler Pierre Bosteels counteren, maar zijn poging ging naast. Een vijftal minuutjes voor de rust moest Philip Govaert een schot van Tim Wattez stoppen. Aan de overkant werd een poging van Pierre Bosteels afgeblokt door Kristof Van Slenbrouck. Net voor de rust kwam de Oudenbergploeg op een ongelukkige manier op achterstand. Na een inworp van de thuisploeg liet KSV-keeper Michel Wittenberg de bal ontglippen, en kwam deze achter de doellijn terecht: 1-0.

In de tweede helft gingen de Geraardsbergenaars op zoek naar de gelijkmaker. Op voorzet van Geoffrey Roelandt kon Tim Wattez aanleggen, maar thuisdoelman Govaert bleef attent. En op aangeven van Steven Maginet kon Tim Wattez een minuutje later naar doel koppen, maar doelman Philip Govaert was terug paraat. Via Pierre Bosteels kon Grembergen nogmaals counteren, maar de thuisspeler besloot voorlangs. Even later kon de thuisploeg de score toch opdrijven. Thomas Van Der Stockt kon profiteren van een botsing tussen Michel Wittenberg en Niels Straetmans om er op een simpele manier 2-0 van te maken.
Een paar minuutjes later moest de Grembergse doelman redden op een schot van Keone Perreman. Ook Michel Wittenberg moest nog een prachtsave uit de kast halen om Stijn Quintelier van een doelpunt te houden. Met nog een tiental minuten te spelen kon Steven Maginet voorzetten, maar de kopbal van Vincent Deleenheer verdween naast het thuisdoel. Aan de overkant moest Wittenberg nogmaals redden op een schot van Stijn Quintelier. En met nog vijf minuten op de klok liet thuisspeler Thomas Van Der Stockt de kans liggen om de match definitief te beslissen. Met de moed der wanhoop probeerden de rood-gelen nog een doelpunt te versieren, maar het schot van Geoffrey Roelandt ging naast, en een minuutje later kon doelman Govaert redden op een doelpoging van Christian Golike.
Na de match was de ontgoocheling groot bij de Geraardsbergse aanhang. De rood-gele ambities mogen tot volgend seizoen weggeborgen worden. Bij de thuisploeg, die voor het tweede jaar op rij promoveren, kon het feest beginnen.


SK Grembergen: Govaert, Ydens Geert, Windhey, Verhelst (68′ Ydens Robby), Baeyens, Bosteels (88′ Vanherpe), Van Der Stockt (86′ Buyle), Colman, Michiels, Quintelier, Cardon.


KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Maginet, Wattez (60′ Deleenheer), Roelandt, Straetmans, Van Slembrouck, Van Den Borre, Perreman, Broodcoorens (46′ Golike), Fleurinck (79′ Groeninckx), Sadones.

Doelpunten: 44′ Michel Wittenberg (own-goal 1-0); 61′ Thomas Van Der Stockt (2-0).

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Tweede overval


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background