7 jan 2009

Wedstrijdverslag FC Velzeke – Sparta Geraardsbergen

FC Velzeke – Sparta G’bergen: 1-2

Er werd de spelersgroep van Sparta Geraardsbergen maar een weekje rust gegund want afgelopen zondag stond de uitgestelde wedstrijd van 23 november op het programma.

Ook nu speelden de weergoden een grote rol, in tegenstelling tot de sneeuwval van november werd er nu gevoetbald op een hard bevroren ondergrond, een festijn voor de technici.

Bij de Spartanen was Jurgen De Leeuw er niet bij door schorsing, ook Jonas D’Haenens ontbrak door examens, Gunther Matthijs startte in de basis. Bij thuisclub Velzeke ontbrak Lorge.

De eerste serieuze kans was voor Velzeke toen een bal op de onderkant van de lat belandde, in de rebound was niemand gevolgd bij de thuisclub, gevaar geweken voor Sparta dus.

In de 21′ zijn de lokalen opnieuw dicht bij de openingstreffer, thuisspeler Van Cauwenberge kan de zestien meter binnen slalommen maar zijn afstandsschot verdwijnt op de lat.

Vlak voor rust kan David De Troyer zich doorzetten op links maar zijn schot gaat naast.

Na de koffie heeft Velzeke gedurende het openingskwartier licht veldoverwicht. Op het uur krijgt Velzeke een vrije trap, deze wordt snel genomen tot bij Ghislain die aan de verste paal Anno kan bedienen die simpel binnenduwt.

Sparta blijft niet bij te pakken zitten en reageert meteen. Bart De Vos bedient Kristof Van Cauwenberge die heerlijk mooi overhoeks binnenschiet.

De blauwwitte armada gaat nu op zoek naar meer. Ze moeten niet lang wachten om op voorsprong te komen. In de 70′ schildert Erwin Straetmans de bal op het hoofd van opnieuw Van Cauwenberge die met zijn tweede van de middag Sparta op een 1-2 voorsprong brengt.

Het wordt even later zelfs 1-3, Arno Hiers mag alleen op de thuisportier af, maar hij wordt onterecht teruggefloten voor buitenspel.

In de slotfase dreigt Velzeke nog één keer maar doelman Raveydts pakt nog uit met een goede redding zodat de drie punten riching Goeferdinge gaan.

Volgende week trekt Sparta naar Borsbeke. De reserven ontvangen thuis Manolito Onkerzele.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background