4 jan 2010

Wedstrijdverslag FC Merelbeke – KSV Geraardsbergen

FC Merelbeke – KSV Geraardsbergen: 1-3

De topper in de tweede provinciale B, tussen de leiders FC Merelbeke en KSV Geraardsbergen, werd afgewerkt op een besneeuwd speelveld. Van mooi combinatievoetbal kon dus geen sprake zijn.
Net zoals in de voorbije wedstrijden begonnen de rood-gelen sterk aan de partij. Na amper zes minuten kon Xander Van Der Beck een uittrap van thuisdoelman Frederik Stevens onderscheppen, en kon hij de 0-1 binnenschieten.
Na een voorzet van Florian Van Neste besloot Kevin De Wannemaker met een omhaal juist naast het thuisdoel. Halverwege de eerste helft kwam ook de thuisploeg een paar keer gevaarlijk voor de dag, maar de pogingen van Davy De Schrijver en Davy Joye verdwenen naast en over het bezoekende doel. Rond het halfuur moest thuisdoelman Frederik Stevens plat op en schot van Xander Van Der Beck, en een paar minuutjes later werd een poging van Nicky Van Den Borre net voor de doellijn weggewerkt. Een vijftal minuten voor de rust kon Davy Joye voorzetten, maar de kopbal van Pieter Vleminckx verdween over het Geraardsbergse doel.
In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Eerst was er een goeie redding nodig van Michel Wittenberg op een doelpoging van Davy Joye. Even later werd een poging van de ingevallen Ufuk erdogan net voor de doellijn weggewerkt. De Geraardsbergenaars konden het evenwicht herstellen, en op het kwartier ging een schot van Nicky Van Den Borre voorlangs. Even later mocht Xander Van Der Beck een corner trappen, maar de kopbal van nicky Van den Borre ging naast. Halverwege de tweede helf kon Xander Van Der Beck nogmaals voorzetten, maar Nicky Van Den Borre besloot terug naast het thuisdoel. Op het halfuur kon bezoekend doelman Michel Wittenberg een poging van Davy Joye weg boksen. Even later kon Vincent Deleenheer zich doorzetten op links. De voorzet werd afgewerkt door Xander Van Der Beck: 0-2.


Xander Van der Beck

Met nog een tiental minuten te spelen kon Matthias Van Damme aanleggen, maar Michel Wittenberg tikte de bal over de dwarsligger. In de slotminuten belandde een vrije trap van Mohamed Sampil op de deklat, maar even later kon Vincent Deleenheer de bal afleggen voor Xander Van Der Beck die zijn derde van de namiddag tegen de netten prikte: 0-3.
In blessuretijd ging Davy Joye gemakkelijk liggen in het strafschopgebied, en kon hij de Merelbeekse eer nog redden van op de penaltystip : 1-3.
Door deze overwinning komen de Geraardsbergenaars alleen aan de leiding. Bij de rood-gelen maakte Pieter Van Der Linden, na 9 maanden blessureleed, zijn rentree. Zondag staat met de wedstrijd KSV Geraardsbergen – SK Zingem een nieuwe topper op het programma. Afspraak om 14u30 aan de Geraardsbergse Molendreef.

FC Merelbeke: Stevens (46′ De Keukelaere), Van De Keere, Van Den Hende Steven, Steurbaut, De Groote (83′ Van Den Hende Joris), Joye, Vleminckx, Van De Wiele (46′ Erdogan), Van Damme, De Bo, De Schrijver.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Etienne, Van Slembrouck, De Wannemaker (91′ Maginet), Roelandt, Mohamed Sampil, Van der Beck, Sadones, Deleenheer (91′ Golike), Van Den Borre, Van Neste (73′ Van der Linden).

Doelpunten: 6′, 76′ en 89′ Xander Van der Beck (0-1, 0-2 en 0-3); 92′ Davy Joye (1-3).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background