6 okt 2009

Wedstrijdverslag FC Mere – Sparta Geraardsbergen

FC Mere – Sparta Geraardsbergen: 1-1

Nadat Sparta vorige week zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen opliep, stond het voor een lastig vierluik met opdrachten tegen Mere, Doggen, Idegem en Burst.

Een beetje de maand van de waarheid voor de ploeg uit Goeferdinge, deze confrontaties zullen een duidelijk beeld opleveren wat de ploeg dit seizoen waard is.

De eerste opdracht werd dus betwist op het veld van Mere, ook voor Mere was dit aftasten, want Sparta was voor hen onbekend.

Trainer Geert Willems koos voor een ietwat verdedigende aanpak en koos voor één spits en een goed gestoffeerde verdediging.

Sparta dreigt een eerste keer via Van Cauwenberge maar de doelman van Mere duwt naast. Even later dreigt Segers, zijn schot van afstand wordt door de thuisdoelman gestuit met de voet.

Het is diezelfde Andy Segers die in de 24′ een mooie soloactie onderneemt en heerlijk afwerkt in de linkerhoek.

Mere reageert onderleiding van een sterke Bruno Buyl die het spel van achteruit probeert de verdelen.

De voorsprong van Sparta staat echter niet lang op het bord, een scherpe counter van Mere in de 33′ leidt tot een trekfout van D’hose in de 16 meter om de thuisspeler af te stoppen.

De penalty wordt feilloos omgezet door Kris Meganck.

In het tweede bedrijf van deze wedstrijd neemt Mere meer en meer het initiatief, Sparta loert op die ene mogelijkheid.

Op het uur belegert de thuisclub even het Sparta doel maar de defensie van Sparta wijkt niet en houdt het gelijkspel op het bord.

In de 70′ moet de thuisclub zelfs met tien verder, Bruno Buyl gaat nogal theatraal naar de grond in een duel met Coessens. De scheidsrechter van dienst haalt de gele kaart boven, het is meteen het tweede geel voor Buyl in dit treffen en hij moet met rood naar de kant.

Het kansje komt er dan toch nog voor Sparta maar Cauwie kan niet besluiten.

Geert Willems kan tevreden zijn over zijn elftal, met dit puike gelijkspel want Mere steekt het niet onder stoelen of banken dat het wil meespelen voor de prijzen in derde provinciale.

Volgende week wacht alweer een moeilijke naar het veld van Doggen Erembodegem, hopelijk zit er een stuntje in.

De reserven verloren thuis met 3-1 van Kluisbergen, volgende week maakt Wit-Zwart ’93 zijn opwachting aan het Goeferdingeplein.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background