10 apr 2006

Wedstrijdverslag FC Mere – KSV Geraardsbergen

FC Mere – KSV Geraardsbergen: 0 – 5

Voor de verplaatsing naar FC Mere moest KSV de geel geschorsten Kevin De Wannemaeker en Sow Mamadou missen.
De partij begon ideaal voor KSV. Reeds in de eerste minuut kon Nico Broodcoorens, op voorzet van Geert Jenquin, afwerken: 0 – 1. In de tiende minuut kon thuisdoelman David De Vleeschouwer redden op een vrijschop van Kim Chavatte, en twee minuten later kon hij met een mooie parade redding brengen op een loeier van Michaël Fleurinck.
Na een kwartier moest de thuisploeg met 10 verder. Speler-trainer Bruno Buyl had eerder reeds een gele kaart gepakt voor protest, en even later haalde hij Reinout Declef onderuit wat hem een tweede geel karton opleverde.
Een collectief goed spelend Geraardsbergen bleef kansen creëren. Op het halfuur moest David De Vleeschouwer een doelpoging van Nico Broodcoorens afstoppen. Met nog drie minuten te spelen kon Michaël Fleurinck voorzetten, maar Kim Chavatte verkeek de kans op de score op te drijven. Een minuut later mocht Kim Chavatte een hoekschop trappen, en Steven Maginet kopte de 0 – 2 tegen de netten.

Ook in de tweede helft kwam het initiatief van de bezoekers. In de 54ste minuut kon de thuisdoelman een schot van Joeri Dujaquier over de deklat duwen. Vier minuten later besloot Steven Maginet, op voorzet van Reinout Delclef, op de dwarsligger.
Aan de overzijde konden pogingen van Gert Praet en Jo De Lat, KSV-keeper Sven Neyrinck niet bedreigen.

Kim Chavatte, die voor volgend seizoen nog geen nieuwe overeenkomst heeft met KSV Geraardsbergen, was goed voor een doelpunt en een assist.

In de 69ste minuut werd Kim Chavatte door Nico Broodcoorens gelanceerd. Chavatte omzeilde doelman De Vleeschouwer, en tikte de 0 – 3 binnen. Even later kon de thuisdoelman met de voet redden op een doelpoging van Reinout Delclef. In de 79ste minuut werd Geert Jenquin weggestuurd door Michaël Fleurinck, en hij kon de score opdrijven tot 0 – 4. Vijf minuten later mocht kapitein Wouter Eloot, na voorbereidend werk van de ingevallen 17-jarige Niels Straetmans, de 0 – 5 tegen de netten prikken. Net voor tijd kreeg Niels Straetmans nog een kans, maar hij raakte niet voorbij doelman De Vleeschouwer.

Na de zwakke prestaties van de voorbije 14 dagen, pakte KSV Geraardsbergen nog eens uit met uitstekend voetbal. Op zondag 23 april speelt KSV zijn laatste thuiswedstrijd. Ongetwijfeld zal trainer Peter De Vadder zijn jongens nog eens extra willen motiveren voor de confrontatie met zijn ex-club KSC Oosterzele.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background