4 nov 2007

Wedstrijdverslag FC Mere – KSV Geraardsbergen

FC Mere – KSV Geraardsbergen: 2-1

Na de opeenvolgende nederlagen in de burenduels tegen SV Voorde en VK Ninove maakte KSV Geraardsbergen de verplaatsing naar FC Mere, de ploeg van ex-KSV’ers Wouter Eloot, Gert Praet en Hervé Ottou Ndoé.
De eerste helft had weinig om het lijf. Thuisdoelman David De Vleeschouwer moest enkel ingrijpen op een ongecontroleerde terugspeelbal van Kevin De Groot. KSV-doelman Bart Verstichelen moest redden op een doelpoging van Gert Praet, die even later ook nog eens over het Geraardsbergse doel besloot. Op voorzet van Chris Meganck kon Kristof Coppens de thuisploeg toch nog op voorsprong koppen: 1-0.
In het begin van de tweede helft gingen de Merenaars op zoek naar een tweede treffer. Eerst moest doelman Bart Verstichelen een schot van Davy Cooreman stoppen. Even later kon Gert Praet voorzetten, maar Kristof Coppens kopte de bal over de dwarsligger. Op nog een voorzet van Gert Praet besloot Davy Cooreman naast het Geraardsbergse doel, en de KSV-doelman moest ook nog redden op een keiharde vrije trap van Davy Cooreman. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Doelman David De Vleeschouwer moest de bal lossen na een loeier van Christophe Neirinckx, en de goed gevolgde Nicky Vandenborre kon afwerken: 1-1. Rond het halfuur moest Bart Verstichelen tot tweemaal toe redden op doelpogingen van de ingevallen Stijn Goeman. Bij Geraardsbergen waagde de eveneens ingevallen Antoine Gustin zijn kans, maar zijn schot ging naast. Met nog een vijftal minuten te spelen nam Davy Cooreman de bal in één tijd op de slof, en liet KSV-keeper Bart Verstichelen kansloos: 2-1.
Een paar minuutjes later kon Pieter-Jan Van Laethem de bal doortikken tot bij Kerim Farjallah die echter naast besloot. Stijn Goeman kreeg nog een laatste kans voor de thuisploeg, maar ook zijn poging verdween naast het doel.
Door deze derde nederlaag op rij zakt KSV Geraardsbergen weg naar de tiende plaats in de rangschikking. Volgende zondag komt Ardennen op bezoek aan de Geraardsbergse Molendreef. Hopelijk kunnen de rood-gelen zich herpakken, en de puntjes thuis houden.

FC Mere: De Vleeschouwer, Eloot, Fraiture, Meganck, Vaeyens, Van Cauter, Praet (76′ Ottou Ndoé), Cooreman, Coene (68′ Goeman), Coppens (82′ Buyl), De Groot.

KSV Geraardsbergen: Verstichelen, De Wannemaeker, Sadones (87′ Van Laethem), Neirinckx, Roelandt, Broodcoorens (77′ Gustin), Vandenborre, Van Der Linden, Van Slembrouck, Peleman, Farjallah.

Doelpunten: 38′ Kristof Coppens (1-0); 61′ Nicky Vandenborre (1-1); 85′ Cooreman (2-1).

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background