10 sep 2007

Wedstrijdverslag FC E Moerbeke – VC Ressegem

FC E Moerbeke – VC Ressegem: 2-2

De kersverse trainer van E Moerbeke moest vandaag al verstek laten gaan wegens een operatief ingrijpen de afgelopen week. Wij wensen hem dan ook een heel spoedig herstel toe.

En dan naar de wedstrijd. Na een flitsend begin van VC Ressegem en een paar kleine kansjes langs beide zijden komt het eerste echte gevaar van de thuisploeg met in de 12 de min een afstandschot van Didier Janssens dat de deklat scheert. 4 min ater is het de beurt aan de bezoekers om thuisdoelman Bart Claes op de proef te stellen met een kanonschot van Jimmy Montigny dat hij maar met moeite kan keren. Net voor het half uur is D Janssens sneller dan zijn bewaker Tom Eeckhout maar besluit met een gekraakt schot net naast de paal buiten. Meteen daarna kop dezelfde T Eeckhout in de armen van de thuisdoelman op hoekschop. 10 min voor de rust komt er een voorzet van op de rechterkant van J Montigny op het hoofd van Davy Van Butsele die echter net naast kopt en zo gaan we naar de koffie met de brilscore.

We zijn amper 2 min ver in de 2 de helft wanneer het gekruiste schot van Jan Vermeulen de paal scheert. In de 55ste min kan Cedric Van Den berge ( een van de nieuwe aanwinsten van Moerbeke) van op de eigen helft alleen op het bezoekende doel afgaan, de bezoekende doelman verkleint echter heel goed de hoek en daardoor plaatst Van Den Berge de bal net tegen de verkeerde kant van de paal. 4 min later penalty wanneer de ingevallen Koen Van Den Houten en Bregt Cambier de oprukkende D Van Butsele in de tang nemen met geel voor K Van Den Houten er bovenop. De penalty word omgezet in 0-1 door dezelfde D Van Butsele. De bezoekers zijn echter nog aan het feesten wanneer het al opnieuw gelijk staat. Een verre ingooi van John Lambert tot in de kleine rechthoek wordt in eerste instantie door iedereen gemist maar Bart Verplanke lukt met een enig mooie omhaal erin de bal tegen de netten te leggen en 1-1.Juist voor het ingaan van het laatste kwart komt Peter Lackner plots in balbezit maar is zo verrast dat hij nipt naast besluit. In de 80ste min krijgt E Moerbeke ook een strafschop wanneer Jon De Rijck in de rechthoek de bal met de arm speelt. K Van Den Houten trapt de 2-1 onhoudbaar tegen de netten.

Net voor het einde van de officiƫle speeltijd moet B Claes heel attent keepen om zijn netten schoon te houden op de omhaal, volley van Andy Van Den Herrewegen. En dan gebeurt er voor het bezoekende doel een fout waardoor het spel een hele tijd stilligt. 5 min in blessuretijd scoort Kris Beerens alsnog de gelijkmaker en zo wordt de vreugde om de wenkende driepunter van Moerbeke meteen de kop ingedrukt en is het voor de tweede maal op rij een gelijkspel. Volgende week dan maar beter zeker.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background