11 okt 2005

Wedstrijdverslag FC E Moerbeke- Sparta Geraardsbergen

Eerste nederlaag van het seizoen voor de groen witten

Voor een van de zeldzame derby’s in onze streek in deze reeks was er een zeer ruime belangstelling. De wedstrijd belooft al van in den beginne spannend te worden daar we goed op en neergaand voetbal te zien krijgen van in de eerste minuut. Het is echter sparta die het eerste echte gevaar creëert in de 7de min wanneer ex Moerbekenaar Gunther Matthijs op doel schiet maar thuisdoelman Clint Eggermont gepast in de hoek ligt om het gevaar te keren.

Het is dan wachten tot in de 20ste min vooraleer we nog een echte grote doelkans kunnen noteren, de andere ex Moerbeke speler Erwin Straetmans schiet van uit de tweede lijn een kanonskogel af op het Moerbeekse doel en zijn bal gaat buiten het bereik van C Eggermont via de paal in het doel 0-1.

Op het half uur mag Jurgen Van Der Mijnsbrugge een vrije trap nemen en schildert de bal op het hoofd van de uitblinker van vorige week maar zijn kopbal gaat over het bezoekende doel.

4 min later gaat Henk Verhofstadt van Sparta zijn kans met een afstandsschot, hij ziet echter zijn schot over de deklat buiten gaan. En alweer 4 min later krijgen de gastheren een nikeuwe kans om de bordjes in evenwicht te brengen wanneer J Van Der Mijnsbrugge past op J Lambert maar die schiet net over het bezoekende doel. Op de counter kan E Straetmans 1 min later nog eens zijn kanon afvuren maar zijn schot spat op de deklat uiteen.

Na de rust komt E Moerbeke met vernieuwde kracht uit de kleedkamer en trekt meteen ten aanval zo legt J Lambert de bal terug naar J Van Der Mijnsbrugge, in de 49ste min, maar die mist zijn schot en de bal gaat hoog over en naast het bezoekende doel. In de 51ste min een nieuwe kans voor thuisspeler J Lambert maar zijn kopstoot gaat via een verdediger in corner. In de 57ste min een omhaal van bezoeker E Straetmans maar C Eggermont kan er nog juist zijn vingertoppen tegen steken en de bal over het doel in hoekschop duwen. Op het uur dan een voorzet van Rien Van Der Bracht maar de ingevallen Nico De Bruyn schiet hoog over.

In de 70ste min kan G Matthijs alleen op het Moerbeekse doel afgaan maar schiet hoog over.

In de 81ste min gooit Eric Van Den Houten de bal heel ver in waarop Sparta doelman Danny Saelens zich verkijkt, de bal komt in de voeten van N De Bruyn maar die schiet overhaast naast het lege doel. EAmper 1 minuutje later is het David Ghijs die zijn kans waagt en op het bezoekende doel vuurt maar de bezoekende goalie kan de bal knap pakken. Op amper één minuut voor het einde komt G Matthijs in de kleine rechthoek in balbezit maar een super redding van thuisdoelman C Eggermont belet hem alsnog de score op te drijven. Gezien het spelbeeld van de volledige wedstrijd zou een gelijkspel misschien wel eerlijker geweest zijn maar het zijn nog altijd de doelpunten die tellen en zo kan Sparta Geraardsbergen toch met de volle buit huiswaarts keren en blijven de gastheren met lege handen achter voor e eerste keer dit seizoen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background