6 sep 2010

Wedstrijdverslag FC Brakel – Sparta G’bergen

De eerste uitwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen werd door de troepen van Geert Willems winnend afgesloten, met een verdiende 0-2 overwinning op zak, mag het volgende zondag voor eigen publiek de buren van Wilskracht Idegem ontvangen.
Voor de confrontatie met de ploeg van trainer Patrick Van Mieghem, die zelf bij de zondagreserven van Sparta speelt, had trainer Willems gevraagd aan zijn jongens uit te gaan van hun eigen sterkte en steeds naar een voetballende oplossing te zoeken.
De wedstrijd opent zich evenwichtig maar geleidelijk aan probeert Sparta over te nemen, dit leidt tot enkele hoekschoppen en vrije trappen waaruit enkele halve kansjes worden gepuurd.
Trainer Willems moet ingrijpen na 32 minuten, Christophe Neirinckx moet geblesseerd naar de kant, Segers komt in zijn plaats.
Bart De Vos kan Sparta op slag van rust naar een voorsprong schieten maar hij verslikt zich in de uitstekende assist van Frederik De Pelsmaeker.

Na rust is het dan toch raak voor de bezoekers een mooie voorzet van De Pelsemaker wordt in doel verlengd door Neufkens die de lokale doelman in de korte hoek verschalkt.
De thuisploeg is in de 58’ dicht bij de gelijkmaker maar De Nauw kan niet besluiten.
Een minuutje later kan Assane alleen op doel, hij bedient uitstekend De Troyer maar zijn schot wordt van de lijn gehaald.
Op de 70’ trekt Sparta verdient het laken naar zich toe, het is opnieuw Neufkens die Sparta een geruststellende voorsprong bezorgd.

Sparta pakt dus meer dan verdient de drie punten en kijkt volgende week reikhalzend uit naar de komst van Wilskracht Idegem.

Het tweede elftal van Sparta versloeg in eigen huis Manolito Onkerzele met 3-0, zij trekken volgende week naar SK Zandbergen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background