16 okt 2005

Wedstrijdverslag Fc Brakel – FC E Moerbeke

FC Brakel – FC E Moerbeke: 4 – 1

Zware cijfers

Het nummer 8 van de rangschikking moest op bezoek bij het nummer 12. In het eerste kwart van de wedstrijd viel er echter weinig te beleven behalve één schot op doel van bezoeker Glenn Panis maar recht in de armen van thuisdoelman Jean Philippe Hinnens die vorig jaar nog in bevordering speelde. Maar in de 18de min is het de thuisploeg die zijn eerste kans gaat na een snel genomen vrije trap schiet Ward Vercruysse op doel, doelman Kevin Raveydts kan echter afweren maar in de voeten van Gregory Voitutier die in het zijnet schiet.

Terug naar de overkant waar het schot van G Panis op de voeten van de thuisdoelman strandt.

Op het half uur een vrije trap voor FC Brakel, Pieter De Sutter gaat zijn kans en schiet op doel maar doelman Raveydts kan de bal in de verste hoek stoppen.
2 min later een reuzenkans voor de bezoekers, Kenneth Eggermont schildert de bal op het hoofd van Didier Janssens maar zijn kopbal strandt van dichtbij op vuisten van de thuisdoelman. Onmiddellijk daarna brengt Janssens de bal terug voor, Rien Van Der Braght gaat zijn kans en schiet op doel maar op de voeten van een goed keppende JP Hinnens.
In de 35ste min kan K Eggermont van op rechts voor brengen tot in de voeten van D Janssens die niet mag missen maar alweer ligt JP Hinnens goed in de weg. E Moerbke heeft al genoeg kansen gekregen om twee wedtrijden te winnen maar hebben nog niet kunnen scoren en in voetbal is er de ongeschreven wet wie met kansen morst het deksel op de neus kan krijgen.
7 min voor de rust haalt G Voitutier van FC Brakel nog eens zijn kanon boven maar zijn schot gaat een half metertje naast. Op slag van rust nog een schot van Wesley Dewolf maar doelman Raveydts duwt met de vingertoppen in hoekschop. We zijn aan de koffie toe bij een 0-0 gelijkstand.

Na de rust is de eerste kans, na 4 min spelen, voor de bezoekers, Janssens haalt zwaar uit, doelman Hinnens keert en de uitvallende bal wordt door Eric Van Den Houten op doel geschoten maar daar is alweer doelman Hinnens om het doelpunt te voorkomen. Het lijkt wel de match van de doelmannen te worden want één minuut later zijn er aan de overkant twee goeie reddingen nodig van bezoeker Raveydts die eerst het schot van W Dewolf weg bokst waarop G Voitutier zijn kans gaat maar alweer de bezoekende doelman op zijn weg vindt.
In de 52ste min trapt doelman Raveydts niet ver genoeg uit op het hoofd van Klaas Vercruyse die met zijn kopbal G Voitutier alleen op het bezoekende doel afstuur en de kans niet onbenut laat om de thuisploeg op voorsprong te schieten. 1-0 Amper één minuut later wordt de score nog opgedreven, Dewolf schiet van op de hoek van de 16 meter de bal over doelman Raveydts in het bezoekende doel. 2-0.
FC Brakel heeft nu duidelijk vleugels gekregen want in de 58ste minuut wordt W Dewolf alleen op het bezoekende doel afgestuurd en knalt de 3-0 tegen de netten. Iets over het uur zijn het nog eens de bezoekers die hun kans gaan R Van Der Braght legt de bal terug naar de vrijstaande D Janssens die onbesuisd hoog over het doel schiet.
In de 70ste min een afstandschot van Andy Dumont die van op 25 m de bal tegen de netten knalt en de 4-0 staat op het bord, hoewel niet letterlijk want het scorebord wordt niet gebruikt hier in Brakel.
2 min later een knal van De Sutter die op de kruising uiteen spat.
5 min voor het einde van de wedstrijd zet Panis voor en de duikende Janssens kan alsnog de eerredder scoren. Al bij al gezien het volledige wedstrijdbeeld is de uitslag toch iets wat overdreven maar zeker verdiend. En zo pakken de mannen van Brakel hun derde overwinning van het seizioen en lijdt Eendracht Moerbeke z’n tweede (opeenvolgende) nederlaag.

Volgende week zondag 23 oktober komt Horebeke op bezoek in Moerbeke om 15 uur op de terreinen in de Zikastraat te Moerbeke. Supporters allen op post.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background