2 dec 2008

Wedstrijdverslag FC Bonanza – KSV Geraardsbergen

FC Bonanza – KSV Geraardsbergen: 2-2

Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis stonden de buren uit Sint-Martens-Lierde en Geraardsbergen in de competitie tegenover elkaar. De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar in de wedstrijd.

Reeds in de eerste minuut belandde een poging van Fabrice Rasson op de paal. En een paar minuten later kopte Thomas Poisson, op voorzet van Kris De Glas, naast. Maar ook de bezoekers lieten zich van hun beste kant zien. Op het kwartier kon Kevin De Wannemaeker voorzetten, maar Bjorn De Groot raakte niet voorbij doelman Kevin De Roeck. Even later kon Stijn Serlippens de bal doortikken naar Bjorn De Groot, maar de thuisdoelman liet terug zich niet verschalken. Halverwege de eerste helft moest doelman De Roeck ook nog een schot van Stijn Serlippens stoppen. Aan de overkant mocht Kris De Glas een corner trappen, maar de kopbal van Gunther De Geeter ging naast. Een minuutje later moest Bonanza-keeper Kevin De Roeck een doelpoging van Steven Maginet stoppen. Een tiental minuten voor de rust kwamen de blauw-witten nog eens dreigen. Op een vrije trap kreeg KSV-doelman Michel Wittenberg de bal niet goed onder kontrole, maar de doelpoging van Tom Soenens werd door Kristof Vanslembrouck nog net voor de doellijn weggewerkt. Maar net voor rusten moest thuisdoelman Kevin De Roeck het onderste uit de kan halen om de nul op het bord te houden. Op een vrije trap van Stijn Serlippens kon hij de bal wegboksen, en ook had hij nog een prachtsave in huis op de reboundpoging van Christian Golike.

Kort na de rust werd handspel van Nicky Van Den Borre bestraft, en kon Arvid Minnaert vanop de penaltystip scoren: 1-0.
De vreugde van de Cowboys was echter van korte duur, want slechts een paar minuten later kon Christian Golike voorzetten en kopte thuisspeler Gunter De Geeter de bal in eigen doel: 1-1.
Kort na de gelijkmaker moest bezoekend doelman Michel Wittenberg ingrijpen bij een vrijschop van Kris De Glas. En nog voor het uur viel Kevin De Wannemaeker, de Geraardsbergse sterkhouder in de verdediging, uit met een enkelblessure. Het waren toch nog de bezoekers die het veldoverwicht afdwongen. Op het uur liet Bjorn De Groot een unieke kans liggen om de rood-gelen op voorsprong te plaatsen, en even later ging een poging van de ingevallen Nico Broodcorens naast. Ook invaller Ken De Backer besloot centimeters naast het Bonanza-doel. Met nog een kwartier te spelen kwam de Oudenbergploeg uiteindelijk toch op voorsprong. Ken De Backer kon Nicky Van Den Borre bedienen, en deze keer was de thuisdoelman kansloos: 1-2.
Een paar minuutjes later moest Kevin De Roeck ook nog een vrijschop van Stijn Serlippens stoppen. In blessuretijd kon Bonanza toch nog een gelijkspel afdwingen. De ingevallen Nicolas Daneels knalde de bal op de dwarsligger, maar een attente Steve De Vlaminck kopte de gelijkmaker binnen: 2-2.

FC Bonanza: De Roeck, De Geeter, Rasson (70′ Delplace), Soenens, Poisson, D’Hose (80′ Daneels), Geerts, De Glas, De Vlaminck, De Brabandere, Minnaert (62′ Coppens).

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker (60′ Broodcorens), Vanslembrouck, Straetmans, Maginet, Van Der Linden, Van Den Borre, De Groot (70′ De Backer), Serlippens, Sadones, Golike.

Doelpunten: 50′ Arvid Minnaert (1-0); 56′ Gunther De Geeter (own-goal) (2-0); 76′ Nicky Van Den Borre (1-2); 92′ Steve De Vlaminck (2-2).

Volgende zondag speelt KSV Geraardsbergen thuis tegen Eendracht Machelen. Bonanza maakt de verplaatsing naar Jong Zulte.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background