8 feb 2010

Wedstrijdverslag FC Bonanza – KSV Geraardsbergen

Afgelopen zondag stond in de tweede provinciale het burenduel tussen hekkensluiter FC Bonanza en leider KSV Geraardsbergen op de kalender.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg toen Daan Coppens kon voorzetten, en KSV-doelman Michel Wittenberg moest ingrijpen op een kopbal van Steve De Vlaminck. Een minuutje later mocht Michael Fleurinck een vrije trap nemen en Kevin De Wannemaker kopte de bal tegen de touwen: 0-1.

Bonanza reageerde met een schot van Steve De Vlaminck, maar Michel Wittenberg bleef alert. Even later kon de Geraardsbergse keeper redden op een vrijschop van Jonathan Verspeeten. Aan de overkant ging een poging van Xander Van Der Beck voorlangs. Ook werd er nog een doelpunt van diezelfde Xander Van Der Beck afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft kon thuisspeler Timmy De Vuyst uithalen, maar zijn schot verdween over het Geraardsbergse doel. De bezoekers kregen nog de beste kansen. Na een vrije trap van Michael Fleurinck moest thuisdoelman Stijn Dooms redden op een kopbal van Kristof Van Slembroek. Amper één minuut later verdween een afstandschot van Kevin De Wannemaker juist naast het doel, en na een lange bal van Kevin De Wannemaker moest Bonanza-doelman Stijn Dooms redden op een poging van Xander Van Der Beck. Tenslotte moest de thuisdoelman net voor de rust nog een poging van Vincent Deleenheer stoppen.

In de tweede helft knokte Bonanza voor iedere bal, maar het waren toch de rood-gelen die voor het meeste gevaar zorgden. Eerst ging een doelpoging van Michael Fleurinck centimeters naast. Op het kwartier kon Xander Van Der Beck voorzetten, maar Florian Van Neste besloot van dichtbij over doel. Michael Fleurinck zag nog een schot naast doel verdwijnen, en doelman Stijn Dooms kon ook nog een vrijschop van Florian Van Neste stoppen. Een kwartier voor tijd moest thuisspeler Timmy Devuyst vroegtijdig gaan douchen voor een overtreding op Steven Maginet. Met zijn tienen kwam de thuisploeg toch nog gevaarlijk opzetten, en Michel Wittenberg moest redden op een schot van Daan Coppens. Aan de overkant kon Michael Fleurinck counteren, maar Stijn Dooms kwam gepast uit doel en kon redden. In de slotminuten verdween nog een omhaal van Daan Coppens over de Geraardsbergse dwarsligger. In blessuretijd voerde Bonanza de druk nog op en zelfs doelman Stijn Dooms trok mee ten aanval, maar de rood-gele muur liet zich niet meer verschalken.

Volgende zondag speelt KSV Geraardsbergen thuis tegen het vierde geklasseerde SK Zingem. Als de Oudenbergploeg een punt pakt, hebben ze ook meteen de tweede periodetitel en een ticket voor de eindronde beet.

FC Bonanza krijgt met FC Merelbeke terug een titelkandidaat op bezoek en staat dus terug voor een loodzware opdracht. Bij KSV Geraardsbergen hopen ze alvast dat de buren uit Sint-Martens-Lierde punten kunnen sprokkelen tegen hun rechtstreekse concurrent.

Kevin De Wannemaker

Doelpunt: 6’ Kevin De Wannemaker (0-1).

Rode kaart: 77’ Timmy Devuyst (FC Bonanza)

FC Bonanza: Dooms, Vanderniepen (70’ Hoebeke), Soenens, Devuyst, Daneels, Lenvain, Coppens, De Glas (65’ Poisson), De Vlaminck, De Brabandere, Verspeeten (74’ Moreels).

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Etienne, Van Slembroek, De Wannemaker, Maginet, Sadones, Van Der Beck (90’ Serlippens), Fleurinck, Deleenheer, Golike (81’ Mohamed Sampil), Van Neste (86’ Perreman).

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background