17 dec 2008

Wedstrijdverslag Erpe-Mere – Wezen-Vrienden

BBC Erpe-Mere – Wezen-Vrienden: 92-93

Voor de verplaatsing naar Erpe-Mere konden de Geraardsbergenaars nog steeds geen beroep doen op de gekwetste Kristof Callebaut. De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Jan Hysselinckx (ex-Wezen-Vrienden), Van Haver, Spinnoy, Malfait en De Peet. De Wezen gingen van start met Ken Galle, Kurt Van Herreweghe, Koen Romeyns, Stefaan De Kesel en Andria Soldo.
Via Ken Galle, Andria Soldo en Kurt Van Herreweghe kon de Oudenbergploeg onmiddellijk uitlopen: 0-6. De thuisploeg reageerde met driepunters van Malfait (2x) en Hysselinckx, en met een tussentijdse 19-4 slaagden zij erin op de Wezen-Vrienden op achterstand te plaatsen: 19-10. Met o.m. nog een geslaagde afstandshot van Spinnoy konden de thuisspelers het eerste quarter afsluiten met een bonus van 7 punten: 28-21.
In het begin van het tweede quarter slaagden de Wezen-Vrienden erin om via Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen te naderen tot op 2 punten: 30-28. Met o.m. twee driepunters van Roelandt nam Erpe-mere echter terug een mooie voorsprong: 49-38. Net voor de rust slaagde Andria Soldo er toch nog in om de schade te beperken tot 9 punten. Rust: 51-42.
Het derde quarter begon met afstandshots van Koen Romeyns (Wezen-Vrienden) en Malfait (Erpe-Mere). Met korven van o.a. De Peet, Spinnoy en Van Haver, en een driepunter van Hysselinckx sloeg de thuisploeg zelfs een kloof van 14 punten: 71-57. Koen Romeyns reageerde met een driepunter, en met de steun van Ken Galle kwamen de Wezen nog terug tot op 7 punten: 75-68.
In de eerste seconden van het vierde quarter kon Talla de voorsprong van de thuisploeg terug opdrijven tot 11 punten: 79-68. Via een driepunter van Koen Romeyns, en korven van Jeffrey Antheunis en Steven Vandingelen naderden de bezoekers vier minuten voor tijd tot op 2 punten: 83-81. De Peet scoorde nog een driepunter voor Erpe-Mere, maar Jeffrey Antheunis en Koen Romeyns brachten de Wezen langszij: 88-88. Met nog 2’30 te spelen was de spanning te snijden. Met nog een minuutje te spelen zorgde Hysselinckx bij de thuisploeg voor een puntje voorsprong: 92-91. In de slotminuut kon Steven Vandingelen de eindstand van op de vrijworplijn vastleggen: 92-93. De reactie van Erpe-Mere kwam een fractie van een seconde te laat. Winst en verlies lagen dus heel dicht bij elkaar.
Door deze nipte overwinning blijven de Wezen-Vrienden in de klassering op de tweede plaats staan. Volgende zondag staat de verplaatsing naar Bobcat op de kalender.

Erpe-Mere: Hysselinck (27 punten); Malfait (17 punten); Spinnoy (14 punten); Talla (11 punten); De Peet (9 punten); Roelandt (8 punten); Bleys, Van Haver en De Saedeleer (elk 2 punten).

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (32 punten); Steven Vandingelen (22 punten); Stefaan De Kesel (15 punten); Ken Galle (8 punten); Andria Soldo en Jeffrey Antheunis (elk 6 punten); Kurt Van Herreweghe (4 punten).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background