7 feb 2010

Wedstrijdverslag Erpe Mere – Wezen-Vrienden

BBC Erpe-Mere – Wezen-Vrienden: 84-76

De Geraardsbergse Wezen-Vrienden gingen zaterdagavond bij Erpe-Mere op zoek naar hun dertiende overwinning op rij.

Voor deze opdracht konden ze nog steeds geen beroep doen op de gekwetsten Koen Romeyns, Bart Van Gompel en Andrija Soldo. Kristof Callebaut was nog niet terug van skiverlof.

De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Uyttenhove, Doubels, Van Haver, Spinnoy en Vercauteren. De Wezen gingen van start met Jeffrey Antheunis, Frank Vanderkimpen, Eric Hoefman, Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen.

Met o.a. driepunters van Spinnoy en Vercauteren en korven van Uyttenhove nam Erpe-Mere onmiddellijk een ruime voorsprong: 12-2. De Wezen hadden niet onmiddellijk een antwoord op de fantastische start van de thuisploeg, waar Vercauteren en Uyttenhove de driepunters bleven binnengooien. In de slotfase van het eerste quarter slaagden Steven Vandingelen, Bram Denie en Frank Vanderkimpen er toch nog in om de schade te beperken tot 7 punten: 28-21.

In het begin van het tweede quarter zorgden Eric Hoefman en Gorik Cooreman voor 28-25. Met twee driepunters van Vercauteren en eentje van Doubels sloegen de thuisspelers echter terug een kloof: 40-30. De Wezen-Vrienden konden zich nogmaals herpakken, en via Frank Vanderkimpen, Bram Denie, Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen kon men toch nog gaan rusten met een minimale achterstand: 43-42.

Bij de thuisploeg bleef Vercauteren de afstandshots binnenknallen, en met de steun van Spinnoy en Van Haver kon Erpe-Mere de voorsprong terug vergroten: 50-42. Met o.a. drie afstandshots op rij van Frank Vanderkimpen slaagden de Geraardsbergenaars er toch nog in om de kloof terug te overbruggen: 60-59. En met een 66-64 stand kon de wedstrijd in het vierde quarter nog alle kanten uit.

Uyttenhove en Doubels zorgden in de eerste minuut terug voor een bonus voor de thuisploeg: 70-64. Bij de bezoekers was het Stefaan De Kesel die ervoor zorgde dat de spanning te snijden bleef: 70-68. Met een driepunter van Doubels en korven van Van Haver en Spinnoy sloegen de thuisspelers terug een kloof van 9 punten: 79-70. De bezoekers bleven echter van zich afbijten, en via Frank Vanderkimpen, Bram Denie en Steven Vandingelen naderden ze terug tot 3 punten: 79-76. In de slotfase was het Uyttenhove die uiteindelijk voor zekerheid zorgde bij de thuisploeg: 84-76.

 

Na twaalf overwinningen op rij was de ontgoocheling groot bij het team van Alain Dhulst, dat uitgerekend bij het voorlaatste geklasseerde Erpe-Mere voor het eerst in drie maanden de punten liet liggen. De thuisploeg speelde uitgerekend tegen de Wezen hun beste match van het seizoen.

Op zaterdag 13 februari, om 20u15, staat de kwartfinale van de Beker van Oost-Vlaanderen op de agenda. De Wezen nemen het in de kriebel op tegen BBC Kluisbergen. Bij het Geraardsbergse bestuur hoopt men erop dat hun team kan doorstoten naar de finale, want in het weekend van 30 april, 1 en 2 mei worden alle Oostvlaamse finales in Geraardsbergen georganiseerd.

BBC Erpe-Mere: Spinnoy (23 punten), Uyttenhove en Vercauteren (elk 18 punten), Doubels (13 punten), Van Haver (11 punten).

Wezen-Vrienden: Frank Vanderkimpen (25 punten), Stefaan De Kesel (16 punten), Steven Vandingelen (12 punten), Bram Denie (11 punten), Eric Hoefman en Gorik Cooreman (elk 7 punten).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background