13 okt 2009

Wedstrijdverslag Erembodegem – Sparta Geraardsbergen

Doggen Erembodegem – Sparta G’bergen: 0-0

De oktobermaand is voor Sparta een moeilijke maand zo had de kalendermaker beslist, na de verplaatsing richting Mere, stond er voor de ploeg uit Geraardsbergen alweer een moeilijke wedstrijd op het programma met de verplaatsing naar Doggen.

Bij de Spartanen was Michael Nies geschorst en Gunter Matthijs was onbeschikbaar. Jonas D’Haenens nam de plaats in van Michael, Jamil Assane zat op de bank.

Beide ploegen kozen voor een lange studieronde zodat er in de openingsfase weinig te bespeuren viel op het veld in Erembodegem.

De twee ploegen waren enkel gevaarlijk op stilstaande fases. Het was de thuisploeg die het dichtst bij de openingstreffer was gedurende de eerste periode, maar de vrije trap van Clocheret werd schitterend gepareerd door Kenneth De Clercq die in bloedvorm steekt.

Na de koffie moet bij de bezoekers Ingmar De Roeck naar de kant, hij heeft last van hoofdpijn. Zijn plaats wordt ingenomen door Bart De Vos.

Sparta steekt in de tweede periode een tandje bij en heeft zelfs de beste kansen, en maakt zelfs het meeste aanspraak op de drie punten.

Op het uur heeft Bart De Vos een goede mogelijkheid maar zijn schot gaat voorlangs.

Weinige minuten later is De Leeuw er dicht bij maar ook hij kan niet besluiten.

In de slotfase is er dan toch nog enige opwinding voor de bezoekende supporters, eerste moet Assane met rood naar de kant, even later kan Cauwie zijn kopbal niet goed timen.

Ook Kris D’Hose heeft nog een perfecte mogelijkheid, maar ook hij kopt naast het doel.

Voor Sparta is dit het tweede gelijkspel op rij, al kon het nu op meer aanspraak maken.

De reserven deden het schitterend, zij klopten in eigen huis Wit-Zwart ’93 met 2-1. Trainer Van Autryve zag dat het goed was zodat een klein feestje kon plaatsvinden. Thierry De Craecker en Kenny De Poorter zorgden voor de doelpunten.

Het programma voor de Goeferdingse ploegen ziet er alweer schitterend uit. De eerste ploeg ontvangt in eigen huis Burst, de koploper. De reserven spelen een derby tegen Bonanza.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background