19 nov 2007

Wedstrijdverslag Erembodegem – Moerbeke

KSK Erembodegem – FC E Moerbeke: 3 – 0

Eendracht Moerbeke moest de moeilijke verplaatsing maken naar KSK Erembodegem, één plaats hoger in de rangschikking en één puntje meer dan Moerbeke. Vorig jaar zorgden de groen witten, toen 3de, hier nog voor de stunt door Erembodegem, toen 2de, in te blikken met 0-5. Na het gelijkspel tegen buur Sparta van vorige week moesten hoog dringend 3 punten gepakt worden om de aansluiting mzet de subtop niet te verliezen en niet op de sukkel te raken zoals vorig jaar waar dan op het einde nog moest geknokt worden om erin te blijven.

Een eerste tussenkomst van de bezoekende doelman Bart Claes is pas nodig in de 11de min op het schot van Willy De Geyseleer, veel meer was er in het eerste kwart niet meer te beleven.
Amper 2 min later is een goeie interventie nodig van Niels Machtelinckx om W De Geyseleer het schieten te beletten. Erembodegem begint nu meer en meer baas te worden op het terrein en Kenny Eeckhout trapt nipt naast.
We schrijven de 24ste min als W De Geyseleer een vrije trap op het hoofd van Jens Van Der Vurst schildert die voor de neus van de bezoekende doelman de bal tegen de netten kopt. Op het half uur dient doelman Claes gepast in de voeten te gaan om J Van Der Vurst van het tweede doelpunt te houden.
Amper 1 min later gaat Michael Romeo-Gomez zijn kans en besluit net naast de rechter benedenhoek buiten. Voor de rest nog een paar kleine kansen voor de thuisploeg maar bij de rust nog steeds 1-0

Benieuwd of de bezoekers het tij nog zullen doen keren in die tweede helft moeten wij meteen vaststellen dat het moeilijk zal worden wanneer Bregt Cambier zich verslikt in de bal en de op de loer liggende J Van Der Vurst zijn tweede van de dag gekruist kan binnen trappen.
Nog voor het uur verstreken is moet doelman Claes alweer met de voeten redding brengen, deze keer op het schot van M Romeo-Gomez. Op het uur dan voert trainer Steppe een dubbele wissel in met ook heel wat veld verschuivingen in de hoop het tij alsnog te doen keren.
5 min later echter slaat het noodlot toe wanneer de geblesseerde B Cambier zich voor de tweede maal in de luren laat leggen door twee Erembodegemse aanvallers maar Rik De Vriendt schiet op de voeten van de groen witte doelman. B Cambier kan niet meer terug keren in het spel wegens zijn kwetsuur, doordat trainer Steppe net de 2de en de 3de wissel had doorgevoerd moeten de bezoekers nog bijna een half uur vol maken met de numerieke minderheid van 11 tegen 10 en 2-0 achterstand. Moerbeke dat al moeilijk een antwoord vond op het aanvallende spel van Erembodegem dreigt nu helemaal weg te zakken en de beste kansen zijn dan ook nog voor de thuisploeg.
5 min voor het einde van de wedstrijd lukt J Van Der Vurst een hattrick en scoort meteen de 3-0.
Meteen heeft de thuisploeg de vernedering van vorig jaar, 0-5, uitgewist en zal Moerbeke zeker volgende week de punten moeten pakken thuis tegen Hillegem dat deze week kon winnen van Haalter met 2-1.
Als gevolg van deze nederlaag zakt E Moerbeke 2 plaatsen lager in de rangschikking van de 7de plaats naar de 9de plaats.

Supporters allen op post zondag 25 november om 14u30 op de terreinen aan de Zikastraat te Moerbeke voor de wedstrijd tegen Hillegem.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background