29 okt 2008

Wedstrijdverslag Eeklo – Wezen-Vrienden

Meetjesland Eeklo – Wezen-Vrienden: 69-75

Na de vlotte overwinning tegen Silaba Zelzate moesten de Geraardsbergse Wezen-Vrienden zaterdag op bezoek bij Meetjesland Eeklo. De thuisploeg ging van start met De Cuyper, Van De Vijver, Bernaerdt, Geerinckx en De Baets.

Coach Ingrid Claessens koos voor Stefaan De Kesel, Andria Soldo, Kurt Van Herreweghe, Kristof Callebaut en Koen Romeyns. Met driepunters van Koen Romeyns en Kurt Van Herreweghe, en de steun van Kristof Callebaut, Stefaan De Kesel en Andria Soldo konden de bezoekers al snel een mooie voorsprong opbouwen: 8-22. De thuisploeg reageerde met afstandshots van De Baets, Geerinckx en De Sutter, en kon zo op het einde van het eerste quarter de schade beperken tot zeven punten achterstand: 17-24.

Met korven van Steven Vandingelen, Kurt Van Herreweghe en Ken Galle en nog een driepunter van Koen Romeyns konden de Wezen hun voorsprong opvoeren tot 25-35. Ook Kristof Callebaut deed nog met twee geslaagde afstandshots zijn duit in het zakje, zodat de Geraardsbergenaars konden gaan rusten met een bonus van 11 punten: 34-45.

Net na de rust naderde de thuisploeg, via driepunters van De Sutter en De Baets, tot op 7 punten: 40-47. Met o.a. korven van Kurt Van Herreweghe, Stefaan De

Kesel, Kristof Callebaut en Koen Romeyns, en driepunters van Andria Soldo en Steven Vandingelen hielden de bezoekers de wedstrijd onder kontrole: 53-63.

Ook in het vierde quarter bleef het verschil tussen beide teams steeds in de buurt van de tien punten. In de laatste minuten speelden de Wezen-Vrienden rustig het balletje rond. In de slotminuut kon thuisspeler De Baets de eindcijfers vastleggen: 69-75.

Na vier thuisoverwinningen was dit voor de Wezen-Vrienden de eerste uitzege.

De Oudenbergploeg blijft met een derde plaats in de klassering op schema voor het behalen van de play-offs.

Meetjesland Eeklo: De Sutter (15 punten); Van De Vijver (14 punten); De Baets (12 punten); Bernaerdt (8 punten); De Cuyper (5 punten); Vande Lanotte en Verborgt (elk 4 punten); Geerinckx (3 punten); Buysse en De Groote (elk 2 punten).

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (20 punten); Kristof Callebaut (18 punten); Andria Soldo (11 punten); Steven Vandingelen (9 punten); Kurt Van Herreweghe (8 punten); Stefaan De Kesel en Ken Galle (elk 4 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background