29 nov 2009

Wedstrijdverslag Eeklo – Wezen-Vrienden

Meetjesland Eeklo – Wezen-Vrienden: 70-84

De Wezen-Vrienden waren zaterdag te gast bij Meetjesland Eeklo. De thuisploeg begon er aan de match met De Waele, De Sutter, Veldeman, Bernaerdt en Janssens. De Wezen gingen van start met Stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen, Kristof Callebaut, Koen Romeyns en Steven Vandingelen.
De bezoekers namen een goeie start en kwamen via Koen Romeyns, met o;m. een driepunter onmiddellijk 0-5 voor. De thuisploeg reageerde met een afstandshot van Bernaerdt en korven van De Waele en Veldeman, maar dankzij Steven Vandingelen en Gorik Cooreman konden de Wezen-Vrienden gelijke tred houden. Na een eerste quarter waarin beide ploegen heel wat kansen lieten liggen, stond de stand op 9-9. Bovendien moest Koen Romeyns naar de kant met rugklachten.
In de aanvangsfase van het tweede quarter brachten Hulpia (met een driepunter) en De Cuyper de Meetjeslanders aan de leiding: 14-11. Bij de bezoekers was ouderdomsdeken Steven Vadingelen echter in goeie doen. Met 12 punten op rij van Steven, en een driepunter van Frank Vanderkimpen namen de Wezen het commando over: 18-24. de rust werd uiteindelijk bereikt bij een 24-28 in het voordeel van de Geraardsbergenaars.
Onmiddellijk na de rust namen de thuisspelers de match in handen. Met o.m. driepunters van De Sutter en De Waele boekten de Meetjeslanders een tussentijdse 19-3, en sloegen hierdoor een kloof van 12 punten: 43-31. De Wezen moesten gedurende een zevental minuten het meesterschap van de thuisploeg ondergaan. De Sutter zorgde zelfs met nog een afstandshot voor 50-37. Bij de Wezen mocht de jonge Jonathan Huwé invallen, en hij bedankte voor het vertrouwen van de coach met enkele goeie acties en punten. Via Steven Vandingelen, Gorik Cooreman en Jonathan Huwé konden de Wezen de achterstand op het einde van het derde quarter beperken tot 5 punten: 53-48.
In het begin van het vierde quarter naderden de Wezen via een uitstekende Steven Vandingelen en Frank Vanderkimpen (met een driepunter) tot op 2 punten: 55-53. Met geslaagde afstandshots van De Cuyper en Hulpia nam de thuisploeg echter terug afstand: 61-54. Via Stefaan De Kesel, Steven Vandingelen en Jonathan Huwé slaagden de Geraardsbergenaars er toch in om terug te komen: 61-62. Halverwege het vierde quarter zorgde Kristof Callebaut voor twee driepunters, en met de steun van Steven Vandingelen werd een beslissende kloof van 9 punten geslagen: 63-72. Hulpia en De Waele gaven de thuisaanhang nog even hoop, maar de bezoekers bleven alert. Via Bart Van Gompel, Frank Vanderkimpen, Steven Vandingelen en Stefaan De Kesel zorgden ze uiteindelijk nog voor een verschil van 14 punten: 70-84.
Man van de match was ongetwijfeld Steven Vandingelen. Toeval of niet, Steven viert binnenkort zijn 38ste verjaardag, en scoorde ook 38 punten !
Volgende zaterdag staat de belangrijke afspraak tegen Bobcat Laarne op het programma. Afspraak om 20u15 in De Kriebel, en wie weet zorgt de Sint ook nog voor een verrassing.

Meetjesland Eeklo: Hulpia (18 punten); De Waele (12 punten); De Sutter (11 punten); Bernaerdt en De Cuyper (elk 9 punten); Veldeman (5 punten); Janssens (4 punten); Buysse (2 punten).

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (38 punten); Frank Vanderkimpen (14 punten); Kristof Callebaut (8 punten); Stefaan De Kesel (7 punten); Gorik Cooreman (6 punten); Koen Romeyns en Jonathan Huwé (elk 5 punten); Bart Van Gompel (1 punt).

Andere uitslagen:
Meetjesland Eeklo B – Wezen-Vrienden B: 72-69
Wezen-Vrienden C – Olympia Denderleeuw B: 83-72
Dames WV – BBC Gavere: 67-26
Kadetten WV – Modu Destelbergen: 57-57
BS Erembodegem – Benjamins WV A: 35-58
Benjamins WV B – BBC Kluisbergen: 20-0 (forfait)

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background