22 aug 2010

Wedstrijdverslag E. Moerbeke – Racing Mater

Voor deze vierde en laatste match in de Hofman Cup kwam Racing Mater op bezoek bij Eendracht Moerbeke.

Na 3 verliesbeurten was trainer Eric Nieuborg erg gebrand op een thuisoverwinning, die rust moet brengen om met een gerust gemoed de competitie te kunnen aanvangen.


Jeroen Neuckermans

De eerste kans was meteen raak: Kevin Spitaels kon de keeper omspelen en mooi met links afwerken. De bezoekers waren duidelijk van slag, en konden niet echt kansen bij elkaar voetballen. Even later kon, de van Tollembeek overgekomen, Olivier Loncke de bal doorkoppen naar die andere Tollembekenaar Jeroen Neuckermans die enig mooi de bal kruiselings in de verste hoek binnenkopte. 2-0 en Moerbeke op rozen.

Na de pauze begon de mooie eerste helft zijn tol te eisen, en kregen sommigen het fysiek zwaar te verduren. Na een slechte terugspeelbal op keeper Ebert Derdelinckx, moest deze laatste aan de noodrem trekken en kregen de bezoekers een penalty. Gelukkig stonden er nog 2 verdedigers op de doellijn, waardoor de keeper ontsnapte aan de rode kaart. Met een penalty scoorde Racing Mater tegen: 2-1. Meteen hét signaal voor Moerbeke om nog even door te duwen, en de eeuwige belofte Robby Van Landeghem kon nog 2x scoren op zijn typische manier:  de bal afsnoepen en droog binnenleggen oog in oog met de keeper. Op het einde van de wedstrijd vond Olivier Loncke het dan maar tijd om enkele panna’s te forceren en de bezoekende verdedigers wisten niet meer waar ze het hadden. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar de fluitende scheidsrechter maakte er dan maar een eind aan en de eerste overwinning voor Moerbeke was binnen. Eindstand 4-1.

Volgend weekend krijgt de eerste ploeg zondag het bezoek van Wit-Zwart 93 uit Sint-Antelinckx. De wedstrijd begint om 15 uur.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background