7 nov 2005

Wedstrijdverslag E Moerbeke – Olsene

FC E Moerbeke – Olsene: 1 – 5

Thuisploeg zwaar onderuit

Van in het begin van de wedstrijd was reeds duidelijk dat Olsene naar Moerbeke was afgezakt met de bedoeling hier het maximum van de punten mee naar huis te nemen.
Al in de 4de min stond de 0-1 op het bord, een vrije trap wordt door iedereen gemist behalve door Jonas Delbaere die de bal enig mooi over de thuisdoelman tegen de netten lobt.
Amper 2 min later kan dezelfde J Delbaere door de buitenspelval glippen maar een goed meespelende thuisdoelman, Clint Eggermont, kan gelukkig erger voorkomen. We zien een duidelijk éénrichtings voetbal met in de 16de min Jeffrey Nuyttens die zich doorzet op links en gepast teruglegt op Kevin Balkaen die meteen de 0-2 aantekent.
In de 27ste min een voorzet van Kristof Feys die door Andy Cortvriend over het doel wordt gekopt. Het is pas 3 min later dat E Moerbeke voor de eerste maal tot aan het doel van de bezoekers kan gaan doch echter zonder echt doelgevaar te creëren. Onmiddellijk daarna moet doelman C Eggermont met de voet redding brengen op het schot van K Balkaen. In de 36ste min kan dezelfde K Balkaen opnieuw doorgaan, zijn schot wordt in de 1ste plaats nog door de thuisdoelman gekeerd maar de goed gevolgde A Cortvriend kan de rebound tegen de netten knallen en al 0-3.
1 min voor rust wordt het voor de thuisploeg helemaal donker wanneer bij een hoekschop heel wat verwarring voor het doel ontstaat en de bal maar niet weg wil tot K Balkaen hem tegen de netten kan werken en 0-4 als ruststand kan aantekenen.

E Moerbeke mag de 2de helft aanvangen met de wind in de rug en dat blijkt toch een hulp te zijn want ze komen nu toch wat dichter tegen het bezoekende doel spelen. In de 56ste min een voorzet van Nico De Bruyn maar beland in de armen van de bezoekende doelman Olivier Blondeel. Op counter echter zet K Balkaen voor naar J Nuyttens die de 0-5 forfait score kan op het bord zetten. Iets over het uur kan thuisspeler John Lambert de zure pil iets of wat milderen, een verre voorzet zorgt ervoor dat hij alleen op het bezoekende doel kan afgaan en koelbloedig de eerredder kan scoren.
Amper 6 min later claimt FC E Moerbeke een terechte strafschop die echter niet gefloten wordt door scheidsrechter Andy De Ketelaere.
10 min voor affluiten noteren we nog een schotje van Didier Janssens dat echter te zwak is om de bezoekende doelman te bedreigen. Zo gaat E Moerbeke zwaar onderuit tegen de 2de in de rangschikking.

Komende vrijdag 11 november om 14u30 staat nog een zware opdracht op het programma wanneer FC Eeklo op bezoek komt in de 8ste finales van de beker van Oost Vlaanderen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background