23 apr 2006

Wedstrijdverslag E. Moerbeke – Nokere

De thuisploeg neemt meteen het heft in handen en hoopt een vroege voorsprong te kunnen bemachtigen.
In de 7de min een voorzet van Didier Janssens die door Rien Van Der Bracht net naast de linker benedenhoek buiten wordt gekopt.
In de 19de min een nieuwe kans voor de groen witten, een snel genomen vrije trap van D Janssens naar John Lambert die echter op de goed uitgekomen bezoekende doelman Van Troys Alexander besluit. Moerbeke probeert wel maar lukt er niet in echt gevaarlijk te zijn in de 16 m van de tegenstander, een duidelijke eindeseizoen wedstrijd, alhoewel er voor de bezoekers uit Nokere nog heel veel op het spel staat nl. behoud in de reeks.
In de 35ste een strakke voorzet van Glenn Panis die door J Lambert met een enig mooi hakje tegen de paal gewerkt wordt.
2 min later moet Noker echter met 10 man verder na een tweede gele kaart, wegens voet vooruit op J Van Der Mijnsbrugge, voor Andy Van Den Heede en dus rood.
3 min voor de koffie kopt R Van Der Bracht mooi terug tot bij D Janssens maar die besluit over het bezoekende doel. Het zijn echter de bezoekers die met 10 tegen 11 op voorsprong komen in de 42ste min. Een vrije trap van tegen de zijlijn wordt aan de verste paal door de helemaal vrijstaande Dominique Messiaan in de korte hoek voorbij de kansloze C Eggermont gekopt en meteen is de eerste aanval van de bezoekers raak.

Na de rust wil de thuisploeg meteen orde op zaken stellen maar noch D Janssens noch J Lambert slagen er in de kleine rechthoek in de bal tegen de netten te werken. De wedstrijd wordt nu stilaan wat bitsiger met onmiddellijk daarna geel voor R Van Der Bracht, wegens te driest ingaan op de doelman, en doelman Van troys Alexander, wegens zijn reactie hierop.
Op het uur een 1 2 tussen G Panis en Bregt Cambier die echter door eerstgenoemde over het bezoekende doel gelobd wordt.
3 min later komt J Lambert aan de rand van de 16 m in balbezit maar schiet gekruist net naast de paal buiten. FC E Moerbeke probeert de druk nu nog wat op te voeren met onmiddellijk een nieuwe kans deze keer besluit K Eggermont van op afstand net over de deklat.
4 min later komt de ingevallen Nico Debruyn mooi van achter zijn man en kan de bal meepikken maar besluit op de bezoekende doelman. Net voor het einde van het vijfde kwart de mooiste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg, een voorzet van R Van Der Bracht naar J Van Der Mijnsbrugge die tussen 2 verdedigers net over het bezoekende doel besluit.
In de 81ste min een nieuw geel karton voor bezoeker Brecht De Caluwé wegens een tackle van achteraan op J Lambert. Uit de daarop volgende vrije trap kopt J Van Der Mijnsbrugge echter over het doel. Op counter wordt dan een lange bal verstuurd naar Michael Debaveye die de thuisdoelman mooi lobt en de 0-2 tegen de netten legt. Moerbeke probeert nog wel maar lukt er niet in het tij te doen keren.
3 min voor het einde van de wedstrijd een doorsteekbal van G Panis naar N De Bruyn maar die besluit nog maar eens op de bezoekende doelman. Net voor affluiten moet de ingevallen Eric Van Den Houten met een verdraaide knie nog van het veld gedragen worden.

Moerbeke blijft dus voor de 2de keer op rij met nul punten achter en volgende week wacht de zware verplaatsing naar de eerste en mogelijke kampioen van de reeks Kruishoutem. Het wordt waarschijnlijk nog een triestig competitie-einde voor de groen witten.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background