16 jan 2006

Wedstrijdverslag E Moerbeke – Jong Zulte

FC E Moerbeke – Jong Zulte: 3 – 0

Het was duidelijk dat de bezoekers de nederlaag uit de heenronde, 1-2, nog niet helemaal verteerd hadden en er alles zouden aan doen om deze afgang vandaag voor eens en voor altijd uit te wissen. Ze namen dan ook van in het begin de wedstrijd in handen en trokken met man en macht ten aanval met al in de 1ste min een eerste schot op doel van bezoeker Bart Van De Velde dat echter een half metertje over gaat.
In de 4de min is het echter E Moerbeke dat zijn kans gaat met een afstandschot van kapitein Bregt Cambier dat net naast de paal buiten gaat.
De thuisverdediging kraakt maar breekt niet en zo kan de thuisploeg een heerlijke actie opzetten in de 10de min met een eerste schot op doel van Jurgen Van Der Mijnsbruge dat gekeerd wordt door doelman Kevin Degrande maar in de voeten van John Lambert die de score meteen opent en nog eens 10 min later wordt de score zelfs nog opgedreven via John Lambert, voorzet naar Didier Janssens die de 2-0 tegen de netten kan knallen.
En Moerbeke heeft blijkbaar de smaak nu goed te pakken want in de 24ste min is er een heel attente bezoekende doelman nodig om het schot van D Janssens van de lijn te keren. In de toegevoegde tijd van de eerste helft heeft de thuisploeg zelfs nog de beste kans aan de voet om de score nog op te drijven via een doorsteekpas van J Lambert naar J Van Der Mijnsbruge maar doelman K Degrande kan de bal alsnog in hoekschop werken en zo gaan we rusten bij een onverwachte 2-0 stand voor de thuisploeg. De bezoekende delegatie was helemaal niet blij met het resultaat tijdens de koffie en zou er dan ook alles aan doen om hun spelers op te peppen om een nieuwe beschamende vertoning te vermijden.

Na de rust kwamen de bezoekers heel furieus uit de kleedkamer en namen meteen het heft in handen.
In de 50ste min is er een eerste echt goeie redding nodig van thuisdoelman Michael Steppe om het schot van Jordy De Man van onder de deklat te ranselen. De thuisverdediging kraakt nog meer dan in de eerste helft maar kan echt gevaar vermijden en komt er zelfs nog gevaarlijk uit in de 58ste min met een doorsteekpas van B Cambier naar D Janssens die de bezoekende doelman omspeelt maar zijn schot wordt alsnog van de lijn gekeerd door Steven Vandemaele. Jong Zulte probeert de druk nog op te voeren maar slaagt er niet in uitgespeelde kansen te creëren.

In de 68ste min mag bezoeker Bart Van de Velde een vrije trap nemen net buiten de 16 m een attente doelman Steppe kan de aansluitingstreffer echter verhinderen door de bal nog maar eens van onder de deklat te plukken, de bal komt bij D Janssens die past naar J Lambert maar die besluit te zwak om de bezoekende doelman te kloppen.
2 min later een hoekschop voor de thuisploeg, kort genomen door Rien Van Der Braght naar J Lambert die hem terug geeft aan R Van der Braght die op doel schiet en in het daaropvolgende geharrewar dient ingevallen bezoeker Mathias Deloof de bal van de lijn te koppen om erger te voorkomen. Moerbeke neemt nu weer meer en meer het initiatief over en in de 71ste min kan Glenn Panis zich zo door zetten op de linker kant maar zijn laterale pas naar J Lambert is te scherp en zo lukt John beton er niet in zijn voet er tegen te zetten om de score op te drijven. amper één minuut later moet de bezoekende doelman K Degrande een nieuw schot van J Lambert blokken.
In de 77ste min kan Glenn Panis zich op links doorzetten en hij bied D Janssens via een laterale pas de 3-0 op een presenteerblaadje aan. Lang geleden dat de supporters van de groen witten nog eens zo konden feestvieren.
7 min voor het einde van de officiële speeltijd is er nog maar eens een goede tussenkomst van de thuisdoelman M Steppe nodig op een vrije trap van de ingevallen Yves Verschelde. Het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd is, in blessuretijd, voor de thuisploeg met een schot van J Van Der Mijnsbrugge dat nog maar eens gekeerd wordt door een goed keepende bezoekende doelman, eigenlijk wel de beste man op het veld van de bezoekers. Zo gaat E Moerbeke hier totaal onverwacht maar zeker niet onverdiend met de 3 punten lopen en zal het bezoek aan onze club de gasten uit Zulte nog lang bijblijven.

Eindstand 3-0 in het voordeel van FC E Moerbeke.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background