9 dec 2007

Wedstrijdverslag E. Moerbeke – Jong Neigem

E. Moerbeke – Jong Neigem: 2 – 2

Moerbeke had zich duidelijk goed herpakt na de zware nederlaag van vorige week tegen Bonanza en begon meteen aan de wedstrijd met de intentie punten te rapen om weer wat voeling te krijgen met de subtop. Doch op een paar kleine kansjes in de beginfase na was er echter nog niet zo veel te noteren tot in de 15 de min Johan Mees op de bezoekende doelman knalt die echter de bal niet kan klemmen, de goed gevolgde Sanon Daouda heeft de bal maar voor het binnen koppen en 1-0.
De bezoekers komen dan ook wat beter in de wedstrijd met als gevolg dat Jurgen Lauwaert in de 22ste min in het zijnet besluit en de thuisploeg gewaarschuwd. Iets over het half uur mag Kris De Schuifeleer van op zo een goeie dertig meter een vrije trap nemen, een goeie redding van thuisdoelman Bart Claes is nodig om de bal uit de winkelhaak te zweven.
De groen-witten leken wel in slaap gevallen want 2 min later kan J Lauwaert ei zo na alleen op het thuisdoel afgaan maar B Claes is ver uit zijn doel gekomen om de bal met de voet te ontzetten.
Dan toch nog eens Moerbeke in de 38 ste min met Kenneth Leroy, die van buiten de 16m, net boven de kruising besluit.
2 min voor de rust nog eens een goeie kans voor de thuisploeg, Nard Mathijs legt de bal bij Didier Janssens die in een tijd op de knie van de bezoekende doelman knalt.
Op slag van rust dan wordt een doelpunt van D Janssens van E Moerbeke terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft is pas op gang gefloten wanneer J Lauwaert zijn tweede geel karton van de dag onder de neus geduwd krijgt en dus rood en Neigem nog één helft met 10.
In de 52ste min komt Neigem ondanks de numerieke minderheid op gelijke hoogte wanneer de uitvallende bal, bij hoekschop, in de voeten komt van K De Schuifeleer die in één tijd in de kruising besluit en 1-1. 6 min later moet doelman Claes het kanonschot van Barry Bellemans over de deklat duwen.
In de 62ste min een strakke voorzet van K Leroy, net buiten het bereik van de bezoekende doelman Jimmy Vandevelde, kan door de ingevallen Peter Lackner net niet voldoende beroerd worden om in doel te verdwijnen.
2 min later besluit Bert Naessens van Neigem van aan de kleine rechthoek net over het thuisdoel. Onmiddellijk terug naar de overkant met een goeie redding van de bezoekende doelman op de kopstoot van S Daouda.
Het zit maar niet mee voor de thuisploeg want in de 70ste min klopt D Janssens de bezoekende doelman doch de goed meespelende Tim Nieuberg kan de bal nog met een omhaal van de lijn keren.
7 min later schiet Stefaan Paternoster van Neigem op de paal. 9 min voor het einde besluit Cedric Van Den Berge nog maar eens op het lichaam van de bezoekende doelman.
2 min later slaat het noodlot toe voor de thuisploeg, K De Schuifeleer mag een hoekschop nemen en T Nieuberg kopt de bal onhoudbaar binnen.
In de slotseconden krijgt Moerbek dan toch nog waar het recht op heeft als een verre ingooi door de ingevallen Michael Meulenyzer tegen de netten gewerkt word en 2-2.

Volgende week vangt de terugronde aan met opnieuw een thuiswedstrijd voor Moerbeke om 14u30 ontvangt het Burst op de terreinen aan de Zikastraat te Moerbeke.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background