23 okt 2005

Wedstrijdverslag E Moerbeke – Horebeke

FC E Moerbeke- Horebeke: 4 – 1

Het nummer 9 in de rangschikking, Eendracht Moerbeke, moest het opnemen tegen het nummer 13, Horebeke. De punten moeste en zouden dus thuisblijven.
Zo is er reeds na 2 min wedstrijd een eerste kans voor de thuisploeg wanneer John Lambert na een mistasten in de Horebeekse defensie plots alleen voor het bezoekende doel komt, doelman Merijn Blommaert is echter attent en voorkomt een vroege voorsprong voor de gastheren. Het is echter Horebeke dat bij zijn eerste aanval ook kan scoren, Jacky Larno wandelt door de Moerbeekse verdediging en schiet in de verste hoek het leer tegen de netten. 0-1 voor de bezoekers.
Moerbeke is dan lichtjes aangeslagen en moet het initiatief dan aan de bezoekers overlaten, in de 8ste min een voorzet van Thierry Lefebvre op het hoofd van Jonathan Verhellen maar die kopt over. Op het kwart uur nog eens een kans voor Moerbeke, Rien Van Der Bracht duikt plots alleen voor het bezoekende doel op maar de keeper van Horebeke gaat gepast plat en haalt de bal uit de hoek.
Eendracht Moerbeke probeert nu weer het initiatief over te nemen maar voor een volgende echte kans is het wachten tot in de 29ste min wanneer Van Der Bracht een vrije trap achteruit kopt, bezoekende doelman verslagen maar de verraste Jurgen Van Der Mijnsbrugghe schiet echter hoog over het lege doel. Onmiddellijk daarna een voorzet van Didier Janssens maar het been van R Van Der Bracht is net iets te kort om de bal aan de laatste paal nog te beroeren en tegen de netten te schuiven.
3 min later echter worden de inspanningen van de thuisploeg toch beloond, R Van Der Bracht legt terug op Van Der Mijnsbrughe die op doel knalt maar zijn schot afgeweerd ziet door de bezoekende doelman de rebound wordt echter binnengetrapt door de goed gevolgde Glenn Panis. 1-1.
Amper 5 min later ongeveer hetzelfde scenario J Lambert naar R Van Der Bracht die teruglegt op J Van Der Mijnsbrughe die alweer op doel schiet maar deze keer de bezoekende doelman geen kans laat en de verdiende voorsprong op het bord zet, 2-1.
Op slag van rust wordt het zelfs nog 3-1 wanneer een voorzet van J Lambert door R Van Der Bracht tegen de netten gerapt wordt en zo gaan we rusten bij een toch al redelijk geruststellende 3-1 voor de thuisploeg.

Na de rust is het E Moerbeke die aanvankelijk probeert de score nog wat op te drijven maar toch komen de bezoekers het dichtst bij de aansluitingstreffer wanneer invaller Wim De Jonge past naar Jurgen Van Overmeire maar die besluit hoog over het thuisdoel.
In de 56ste min de rollen omgekeerd, een voorzet van Van Overmeire wordt door W De Jonge over het thuisdoel gekopt. Eén minuutje later krijgt Van Der Mijnsbrughe onterecht een gele kaart wanneer hij in de grote rechthoek lichtjes neergetrokken wordt voor een vermeende duik.
In de 63ste min een hoekschop genomen door G Panis wordt door bezoeker J Larno weggekopt in de voeten van Nico De Bruyn die echter een half metertje naast het bezoekende doel besluit. Even later is er een attente thuisdoelman C Eggermont nodig om d voorzet van Lefebvre weg te tikken.
In de 70ste min mag diezelfde Lefebvre een hoekschop nemen en ziet zijn inslinger de deklat strelen. Horebeke gaat er nu opnieuw voor en Moerbeke wordt even teruggedrukt.
4 min later een voorzet van Kenneth Dekens naar W De Jonge maar die besluit hoog over. en 2 min later kan K Dekens alleen op het thuisdoel afgaan, hij omspeelt de doelman en schiet vanuit de scherpe hoek, maar ziet zijn schot op de lijn gekeerd door een goed teruggekeerde Bregt Cambier. Horebeke heeft nu zijn beste pijlen verschoten want Moerbeke is nu terug aan de beurt. Na heel wat voorbereidend werk van Lambert gaat het afsluitend schot van Panis net naast de kruising buiten.
In de 79ste min lanceert De Bruyn Lambert maar zijn schot gaat via een verdedigende voet buiten. Opnieuw E Moerbeke nu, voorzet van Panis naar de vrijstaande N De Bruyn die rustig controleert met de borst maar daarna onbesuisd over het doel schiet.
3 min voor het einde van de officiële speeltijd lanceert G Panis nog maar eens J Lambert die de bezoekende doelman kansloos laat en de bal onder hem tegen de touwen duwt. Zo wint E Moerbek deze belangrijke wedstrijd waarin punten moesten gepakt worden met 4-1.

Volgende week moeten ze op zaterdag om 19u30 aantreden op het veld van Boekel.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background