18 dec 2006

Wedstrijdverslag E. Moerbeke – Herzele

FC E Moerbeke – KFC Herzele: 1-3

Nadat E Moerbeke vorige week eindelijk nog eens kon winnen waren de verwachtingen hoog gespannen. Het voorlaatst gerangschikte Herzele kwam op bezoek aan de Zikastraat te Moerbeke. In de 10de min een eerste kansje voor de thuisploeg maar het schot van Didier Janssens gaat rakelings naast. 2 minuten later noteren we een schot van Kenneth Leroy op voorzet van Jurgen Van Der Mijnsbrugge dat op de lijn gekeerd word door de Herzeelse defensie, de rebound van D Janssens gaat over het doel. Daarna de eerste kans voor de bezoekers maar ook Koen Van Den Bremt besluit naast. Op het kwartuur zondert D Janssens John Lambert alleen voor doel af via een lange bal maar hij besluit echter nipt boven de kruising. We zien dan vooral weinig voetbal en veel lange nutteloze ballen van beide kanten.
In de 25ste min schiet Bart Van Nedervelde een half metertje naast het thuisdoel en iets over het half uur dient doelman Eggermont al zijn kunnen te tonen om het schot van K Van Den Bremt uit de winkelhaak te saven. Brian Rottiers mag de hoekschop trappen en ziet zijn maatje Tom Cobbaert aan de tweede paal helemaal vrij staan, Cobbaert heeft maar te kiezen in welke hoek hij de bal binnen kopt.
5 min voor de rust dient ook de bezoekende doelman Wauter Van Kerkhove heel gevat uit te pakken op het schot van J Lambert.
2 min later krijgt J Van Der Mijnsbrugge de kans om de gelijkmaker te scoren wanneer hij alleen op de bezoekende doelman kan afgaan maar te lang twijfelt en zo de bal uit de voeten gehaald ziet door W Van Kerkhove. Op slag van rust een nieuwe hoekschop voor de bezoekers en hierbij kan T Cobbaert profiteren van de uitvallende bal om de 0-2 ruststand tegen de netten te knallen.

Moerbeke dat waarschijnlijk tijdens de rust een zware donderpreek van trainer Geert Van Iseghem te verwerken kreeg komt duidelijk gemotiveerd aan de aftrap van de tweede helft en eist onmiddellijk het meeste balbezit op zonder echter gevaarlijk te kunnen zijn, het zijn echter de bezoekers die na de rust het eerst op doel knallen via B Van Nedervelde die nipt over besluit. In de 65ste min haalt Michael Cossijn de doorgebroken Kevin Van Eeckhout neer in de 16 m, penalty en rood voor Cossijns. Thuisdoelman C Eggermont lijkt er echter zijn specialiteit van gemaakt te hebben om penalty’s te pakken want net zoals vorige week kan hij de strafschop keren. Herzele neemt dan weer lichtjes de bovenhand en in de 70ste min schiet K Van Eeckhout nipt naast.
2 min later wil doelman Eggermont in al zijn enthousiasme te ver uitkomen om de bal naar voor te jagen, hij verliest echter de bal en K Van Den Bremt kan van op de middenstip de bal tegen de netten van het lege doel jagen 0-3. Na de aftrap lukt Nico De Bruyn er echter in de aansluitingstreffer te scoren en 1-3.
5 min voor het einde haalt Réda Mesky de doorgebroken Nard Matthijs net buiten de 16 m neer en ook rood voor de bezoeker uit Herzele. De vrije trap van Glenn Panis gaat echter net over de deklat. In de 88ste min schiet de alleen op doelman Eggermont afgaande K Van Eeckhout nipt naast. Onmiddellijk daarna moet de thuisploeg nog met 9 verder na rood voor doelman Eggermont die buiten zijn strafschopgebied de bal met de hand speelt. Een wedstrijd die toch wat in mineur eindigt en een wedstrijd om snel te vergeten.

Volgende zaterdag moet E Moerbeke op bezoek bij SK Denderhoutem in een vooruitgeschoven wedstrijd om 14.30 uur. Kunnen zij het jaar nog één keer winnend afsluiten of wordt het opnieuw een nederlaag?

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background