19 feb 2006

Wedstrijdverslag E Moerbeke – Fc Brakel

FC E Moerbeke – FC Brakel: 2 – 1

FC Brakel begint het gretigst aan de wedstrijd en trekt meteen in de aanval met al na 4 min een kans voor de bezoekers, het schot van Voiturier Grégory wordt door doelman Steppe gekeerd en de rebound wordt voor de voeten van Andy Dumont weggewerkt door Eric Van Den Houten.
Het eerste Moerbeekse gevaar komt van Didier Janssens die in de 7de min in het zijnet besluit. 2 min later een nieuwe kans voor de thuisploeg, Jurgen Van Der Mijnsbrugge past naar D Janssens maar die ziet zijn schot uiteenspatten op de vuisten van bezoekende doelman Jean Philippe Hinnens.
In de 18de min scheert het schot van bezoeker Kristof Van Hoorde de paal.
4 min later zet J Van Der Mijnsbrugge voor op het hoofd van D Janssens die echter juist boven de deklat buiten kopt. Net over het half uur wordt het even heel warm voor het bezoekende doel wanneer D Janssens, die op rechts alleen door is, naar John Lambert past die echter op de voeten van een verdediger besluit, de bal komt bij Glenn Panis die zijn schot geblokt ziet door de bezoekende doelman in de voeten van J Van Der Mijnsbrugge die zijn knal, opnieuw, via de vuisten van doelman J P Hinnens in hoekschop ziet verdwijnen. Onmiddellijk na de herneming zet G Panis 3 verdedigers in de wind maar besluit net over het bezoekende doel. In de 52ste min komt FC Brakel nog eens opzetten maar het schot van G Voiturier wordt door de goed keepende thuisdoelman M Steppe op gepaste wijze geplukt. Net voor het uur een nieuwe kans voor FC Brakel maar de vrijstaande G Voiturier kraakt volledig zijn schot en zo wordt het nog een simpel opwarmballetje voor doelman M Steppe.
In de 68ste min wordt D Janssens van op de eigen helft alleen op het bezoekende doel afgestuurd en werkt beheerst de 1-0 tegen de netten.
2 min later een vrije trap genomen door G Panis wordt door D Janssens naar het bezoekende doel gekopt, J P Hinnens kan de bal in twee keer stoppen.
Amper 1 min later een nieuwe aanval van de thuisploeg, het schot van J Van Der Mijnsbrugge wordt in de rebound door J Lambert tegen de netten gewerkt maar afgekeurd door scheidsrechter De Meester wegens buiten spel. Uit de daaropvolgende counter kan G Voiturier de gelijkmaker scoren, zo zie je maar hoe snel het in voetbal kan gaan in de plaats van 2-0 is het plots 1-1 in dezelfde minuut.

We zien nu een veel betere wedstrijd dan in de 1ste helft, bij het ingaan van het laatste kwart zet D Janssens nog maar eens drie verdedigers in de wind maar zijn schot gaat een twintigtal centimeters boven de deklat buiten.
En 10 min voor het einde van de wedstrijd krijgt bezoeker G Voiturier de kans om de 1-2 te scoren maar zijn geweerde bal komt tegen de paal en wordt voor de voeten van Bart Verplancke door Kenneth Eggermont in hoekschop gewerkt.
6 min voor het einde een vrije trap genomen door D Jannsens beland via de muur in de voeten van J Van Der Mijnsbrugge die met een prachtige volley de 2-1 tegen de netten knalt. FC Brakle zet nu alles op alles om alsnog punten te kunnen pakken en 2 min voor affluiten een voorzet van A Dumont op het hoofd van G Voiturier wordt door thuisdoelman M Steppe uit zijn doelvlak geborsteld. In blessuretijd kan G Panis nog redding brengen door de bal van G Voiturier op de lijn te keren na een onterecht toegekende hoekschop. En aldus wint E Moerbeke deze belangrijke driepunter, verdiend, met bibberen en beven, en komen plots op een gedeelde 7de plaats te staan.

Ze kunnen dan toch al met een geruster gemoed de verplaatsing naar Horebeke op zondag 5 maart aanvatten.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background