13 nov 2005

Wedstrijdverslag E. Moerbeke – Eeklo

16de finale beker van Oost-Vlaanderen (11 november 2005): FC E Moerbeke (3de prov C) – KFC Eekloo (1ste Prov)

De jongens van E Moerbeke stonden voor een loodzware opdracht in deze 16de finales van de beker van Oost-Vlaanderen, zij moesten het veld in tegen 1ste provincialer KFC Eekloo.

Toch was het eerste kansje voor de thuisploeg via John Lambert die de bal bij Andy Brurgraeve legt en die op zijn beurt past naar Ddier Janssens maar die besluit een metertje naast het bezoekende doel. Er is dan een vrije trap genomen door J Lambert waarbij de bezoekende doelman de bal niet klemvast kan nemen en er heel wat paniek ontstaat bij de bezoekers, maar uiteindelijk slaagt een van de verdedigers er toch in de bal te ontzetten voor een Moerbeekse voet het nog erger kan maken. Het is dan wachten tot in de 14de min wanneer D’Hooghe Dominique een vrije trap mag nemen en die prachtig op het hoofd van Verschelde schildert, die beheerst de 0-1 voorbij een kansloze werderoptredende thuisdoelman M Steppe kopt. In de 23ste min zijn er nog maar eens 2 kansen op rij voor de thuisploeg, een schot van J Lambert en D Janssens strand keer op keer op de benen van een Eekloose verdediger. In de 34ste min wordt het 0-2 een vrije trap van David Beeckaert wordt ongelukkigerwijze door J Lambert in eigen doel gedevieerd. Eekloo controleert nu rustig de wedstrijd en probeert gepast nog voor gevaar te zorgen. Ruststand is dan 0-2. Na de rust is het in den beginne vooral Eekloo dat de bal rustig rond speelt en zijn kans afwacht. Het is echter wachten tot in de 61ste min vooraleer er zo een kans komt wanneer de ingevallen thuisdoelman Kevin Raveydts de bal niet klemvast kan nemen en Jean Miron de 0-3 in het lege doel kan knallen.

In de 70ste min 0-4 wanneer Kenneth Speeckaert zijn kans gaat van buiten de grote rechthoek en de bal onhoudbaar in de verste hoek schiet. In de 76ste min een reuzenkans voor Eekloo wanneer Joachim Hemmerecht randje buitenspel op het thuisdoel kan afgaan en de Moerbeekse verdediging gewoon blijft staan in de hoop dat de scheidsrechter alsnog buitenspel zal fluiten. J Hemmerecht is echter te egoïstisch en heeft geen oog voor zijn mee opgerukte vrijstaande maats en schiet de bal in de armen van doelman Raveydts.

Het is wachten tot de 77ste min vooraleer E Moerbeke nog eens kan dreigen met een kopbal van Tom Vander Braght die goed in de benedenhoek is gericht maar een attente bezoekende doelman voorkomt de eerredder voor de derde provincialer. Eekloo speelt en controleert dan rustig de wedstrijd verder uit en einde van het bekeravontuur voor E Moerbeke waar komende zondag een nieuwe zware opdracht op het programma staat daar ze op bezoek moeten bij de eerste gerangschikte Sparta Wortegem.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background