5 feb 2006

Wedstrijdverslag E Moerbeke – Deftinge

FC E Moerbeke – Deftinge: 5 – 2

[/b]Klinkende overwinning voor de thuisploeg[/b]

Voor de wedstrijd was er een vermaak voor de supporters voorzien door de dansgroep Extreme Dance uit Erembodegem die voor deze gelegenheid optraden als de plaatselijke cheerleaders. Ook nog voor het begin van de wedstrijd, werd voorzitster Lieve Dauw in de bloemetjes gezet voor haar verjaardag op 27 januari laatstleden.

En dan was het de beurt aan de voetballers waarbij E Moerbeke van in het begin van de wedstrijd het heft in eigen handen nam en een eerste kans te noteren valt voor John Lambert die ziet dat de bezoekende doelman nogal ver uit zijn doel staat en hem probeert te lobben, zijn bal strandt echter op de deklat in de 4de min. Deftinge reageert echter gevat met een afstandschot van Mohamed Bomahamed dat echter zonder moeite door thuisdoelman Michael Steppe kan geplukt worden. Nog voor het verstrijken van het eerste kwart lukt E Moerbeke erin de score te openen, een vrije trap van Glenn Panis kan door de bezoekende verdedigers niet ontzet worden en J Lambert kan in de kluts de 1-0 op het bord zetten.Op het kwart uur een reuze kans voor de bezoekers, Laurent Degauqier krijgt volledig vrijstaand de bal aangespeeld maar schiet hoog over. Het is slechts uitstel voor de thuisploeg want 3 min later twijfelt Glenn Panis iets te lang om de bal te ontzetten en komt de bal uiteindelijk bij Vincent Conard die de gelijkmaker tegen de netten knalt. Net voor het half uur lukt de thuisploeg erin om terug uit te lopen tot 2-1, Jurgen Van Der Mijnsbrugge zet voor van op rechts voorbij de bezoekende doelman, in de voeten van J Lambert die zo een kans niet onbenut laat en de 2-1 op het bord zet. Moerbeke duwt het gaspedaal nog iets verder in met een voorzet van J Van Der Mijnsbrugge op het hoofd van Didier Janssens die zijn kopbal net over de deklat ziet gaan. In de 34ste min een eigenaardige maar terechte gele kaart voor bezoeker L Degaucier die zijn middenvingertje naar het publiek uit steek waarop de scheidsrechter hem beloont met geel. Ondertussen is de mist nu wel heel erg komen opzetten en wordt het voor de supporters moeilijker en moeilijker om de wedstrijd te kunnen volgen. Onmiddellijk daarna een vrije trap voor de bezoekers, Nikolas Van De Haezevelde zet voor naar L Degaucier die echter net niet bij de bal kan en weg kans. In de 38ste min lukt het de thuisploeg toch de voorsprong nog wat verder op te drijven, J Lambert legt de bal bij D Janssens die vrijstaand de 3-1 kan aantekenen. Na de rust is de eerste goeie kans meteen doelpunt, een lange bal naar J Lambert die hem met de hak bij Rien Van Der Bracht legt en koelbloedig de 4-1 tegen de netten schiet.

En op het uur wordt het 4-2, de meeste supporters zien al niet meer door de mist wie scoort voor de bezoekers maar het blijkt M Bomahamed te zijn. Even later is het Moerbeke dat weer komt opzetten een mooie doorbraak van Nico De Bruyn die hij afrond met een prachtige scherpe voorzet van op links maar R Van Der Bracht wordt in extremis het scoren belet door dezelfde M Bomahamed die duidelijk de beste man was bij de bezoekers vandaag. De eindscore wordt tenslotte vastgelegd door D Janssens, G Panis zet voor op het hoofd van de vrijstaande Janssens die overhoeks binnen kopt. De resterende 20 min was de wedstrijd nog moeilijk te volgen wegens de dichte mist maar blijkbaar vond de scheidrechter dat hij nog voldoende zicht had om toch te laten doorspelen en wint E Moerbek deze derby van het noodlijdende Deftinge met een ruime 5-2 en na de winst in de heenronde (2-7) de volle buit tegen de buren.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background