4 mrt 2007

Wedstrijdverslag E Moerbeke – Bonanza

FC E Moerbeke – Bonanza: 1 – 2

Bonanza was duidelijk niet naar Moerbeke gekomen om geschenken uit te delen en eiste van in het begin van de wedstrijd het meeste balbezit op, Moerbeke moest zich noodgedwongen beperken tot de counter maar bleek daarop gevaarlijker te zijn dan Bonanza met het balbezit. Zo was er in de 5de min een vlijmscherpe counter van de thuisploeg, het schot van John Lambert wordt echter door de bezoekende doelman Sven Neyrinck geblokt in de voeten van Jurgen Van Der Mijnsbrugge die op doel schiet maar de voet van Frank De Groote voorkomt erger voor Bonanza.
Het is dan wachten tot de 24ste min vooraleer er nog eens echt doelgevaar is en het is terug voor de thuisploeg, J Van Der Mijnsbrugge legt gepast terug tot bij Didier Janssens die echter onbesuisd ver naast het bezoekende doel schiet.
2 min later is er echter een reuzekans voor de bezoekers wanneer Bruno Torrekens van op de hoek van de 16 m een vrije trap mag nemen maar zowel Kris Van Hee als Gunther De Geeter trappen naast de bal en missen de kans om de 0-1 tegen de netten te prikken. Op het half uur mag Glenn Panis een vrije trap nemen voor de thuisploeg maar j Lambert kopt centimeters naast de paal buiten.
4 min later wordt de aanvalslust van Moerbeke toch beloond wanneer op counter zowel N Matthijs als J Lambert alleen voor de bezoekende doelman opduiken, hierbij toont N Matthijs zich het koelbloedigste en legt de bal onder de bezoekende doelman tegen de netten en niet onverdiend 1-0. Dit is meteen ook de ruststand.

De tweede helft begint furieus met al in de 3de min een eerste kans voor J Lambert en J Van Der Mijnsbrugge gevolgd door in de 8ste min een prachtige voorzet van J Lambert naar Didier Janssens aan de 2de paal die echter in één tijd over besluit.
In de 68ste min fluit scheidsrechter Dirk Uytersprot een obstructiefout op Steve De Vlaeminck net buiten de 16 m, Kris Van Hee mag zijn kans gaan maar schiet ver naast het thuisdoel. En dan is het weer de beurt aan de thuisploeg met J Lambert die bij Glenn Panis legt die rustig kan aannemen maar te zwak in de armen van de bezoekende doelman besluit. Onmiddellijk terug naar de overzijde met S De Vlaeminck die net naast de paal besluit. In de 72ste min legt J Lambert de bal in de rug van de verdediging bij J Van Der Mijnsbrugge die zijn lobballetje echter net over de deklat ziet gaan.
Het is dan Bonanza dat op gelijke hoogte kan komen in de 73ste min wanneer een voorzet van S De Vlaeminck door K Van Hee tegen de netten wordt gewerkt. Moerbeke laat de moed echter niet zakken en in de 79ste min zet J Van Der Mijnsbrugge voor tot bij N Matthijs die nog net met de punt van de schoen de bal richting doel kan deviëren maar een attente doelman Neyrinck kan de bal nog pakken. Bij Moerbeke wordt J Lambert dan om onbegrijpelijke reden naar de kant gehaald voor Davy Roels en verlegt het spel zich meteen naar de overkant.
In de 81ste min trekt Bonanza het laken helemaal naar zich toe wanneer B Torrekens de bal op het hoofd van K Van Hee schildert die meteen de 1-2 tegen de netten kopt. Ook D Janssens moet dan naar de kant voor Johan Mees en E Moerbeke stort nu als een kaartenhuisje ineen en verliest nog maar eens 3 belangrijke punten in de strijd om het behoud in de 3de provinciale reeks.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background