12 mrt 2006

Wedstrijdverslag E Moerbeke – Boekel

FC E Moerbeke – Boekel: 2 – 0

Zware nederlaag uit de heenronde uitgewist

In de heenronde ging E Moerbeke zwaar onderuit op bezoek bij Boekel, zware 5-1 cijfers waren toen het verdict. E Moerbeke ondertussen 6de gerangschikt moest het opnemen tegen Boekel 8ste in de rangschikking met amper 2 punten verschil. In het begin van de wedstrijd werden de meeste duels uitgevochten op het middenveld. Het is pas in de 11de min dat we een eerste echt doelgevaar kunnen noteren, na wat geharrewar voor het bezoekende doel slaagt Rien Van Der Bracht erin het leer tegen de netten te prikken en meteen bij de eerste kans de score te openen 1-0 . 8 min later ligt dezelfde R Van Der Bracht aan de basis van een nieuwe kans voor de thuisploeg, een pas naar J Van Der Mijnsbrugge die zijn schot echter geblokt ziet door een verdedigende voet. Iets over het half uur een eerste kans voor de bezoekers, Hans Van Wambeke legt terug tot bij Stefan Pede die echter te zwak in de armen van de thuisdoelman Clint Eggermont besluit. In de 37ste min een nieuwe poging van de bezoekers, Olivier Herman besluit echter een half metertje naast het thuisdoel. Amper één minuut later, een vrije trap genomen door Kristof Reynaert, wordt door iedereen gemist en beland centimeters naast de paal buiten. Het is dan tijd voor de koffie en Moerbeke leid met 1-0.

Boekel komt duidelijk met andere intenties uit de kleedkamer en creert dan ook het eerste doelgevaar met een schot van H Van Wambeke dat door de thuisdoelman echter moeiteloos geplukt wordt. In de 56ste min komt E Moerbeke goed weg wanneer een schot van Stefan Pede op de lijn gekeerd wordt door Tom Van Gansbeke. En één minuutje later is er een goede redding nodig van de bezoekende doelman Koen Cosijns op het schot van R Van Der Bracht.

Op het uur dan is het de thuisdoelman die alles uit zijn kast moet halen om de kopbal van Christophe De Meyer, op voorzet van S Pede, uit de winkelhaak te halen. Moerbeke ligt onder zware druk van de bezoekers en speelt met vuur want in de 70ste min kopt H Van Wambeke via de paal in de armen van de thuisdoelman. Het is echter E Moerbeke dat de score nog kan opdrijven in de allerlaatste minuut, R Van Der Bracht kan doorgaan maar ziet zijn actie in de 16 meter afgebroken door de hand van één van de bezoekende verdedigers. Ook de scheidsrechter Mario Haelterman had dit gezien en fluit terecht strafschop. De strafschop, genomen door J Van Der Mijnsbrugge, wordt door de bezoekende doelman gestopt maar in de rebound alsnog door dezelfde Van Der Mijnsbrugge in het doel getrapt en meteen liggen de eindcijfers vast op 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Volgende week wacht de zware verplaatsing naar de eerste in de rangschikking Olsene.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background