3 aug 2009

Wedstrijdverslag E. Drongen – KSV Geraardsbergen

Beker van Oost: Eendracht Drongen – KSV Geraardsbergen: 2-1

Voor zijn eerste opdracht in de Beker van Oost-Vlaanderen maakte KSV Geraardsbergenaar de verplaatsing naar Eendracht Drongen.
In de beginfase van de match nam de thuisploeg het meeste initiatief. Reeds in de eerste minuut mocht Lorenzo Hellemonds een corner trappen, maar Carl Vandenbussche knalde de bal over het Geraardsbergse doel. En na een vrijschop van Dries Degraeve moest bezoekend doelman Sebastien Neirynck redden op een poging van Lorenzo Hellemonds. Enkele minuten later kon Lorenzo Hellemonds voorzetten, maar Dries Degraeve besloot naast. De KSV-doelman moest ook nog plat op een poging van Jo Mestdagh. Pas na een kwartier kwamen de Geraardsbergenaars een paar keer gevaarlijk aandringen. Thuisdoelman Mikey Bogaert moest plat op een vrije trap van Michael Fleurinck. Twee minuten later verdween een vrijschop van Didier Gillis juist naast, en na een doelpoging van Geoffrey Roelandt kon de thuisdoelman de bal over de dwarsligger tikken. Net voor het halfuur moest KSV-doelman Sebastien Neirynck redden op een doelpoging van Carl De Clercq, en even later ging een poging van Bart Verstuyft naast. Met de rust in zicht zorgden ook de bezoekers nog voor enkele gevaarlijke standjes. Eerst moest doelman Mikey Bogaert plat op een schot van Xander Van Der Beck. En toen Christian Golike kon voorzetten, moest de thuisdoelman redden op een doelpoging van Steven Maginet. Met nog vier minuten te spelen kon Steven Maginet voorzetten. In eerste instantie kon de thuisdoelman een schot van Christian Golike stoppen, maar Nicky Van Den Borre kon in de rebound afwerken: 0-1.
De thuisploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Sebastien Neirynck kon redden op het schot van Dries Degraeve. In de slotminuut verdween een poging van Carl De Clercq naast het bezoekende doel.
Onmiddellijk na de rust slaagde de thuisploeg er toch in om de gelijkmaker te scoren. Na een vrije trap van Ben De Clercq kopte Carl De Clercq de bal tegen de touwen: 1-1.
De rood-gelen reageerden met pogingen van Xander Van Der Beck en Geoffrey Roelandt. Het was echter de thuisploeg die in het laatste half uur voor het gevaar zorgde. Sebastien Neirynck kon, na een vrijschop van Ben De Clercq, de bal wegboksen. Enkele minuten later moest de Geraardsbergse doelman ingrijpen op een poging van Jo Mestdagh. Met nog dertien minuten te spelen kwam de thuisploeg uiteindelijk op voorsprong. Op een assist van Carl Vandenbussche kon Carl De Clercq zijn tweede treffer binnenkoppen: 2-1.
De thuisploeg kreeg nog kansen via Jo Mestdagh en Wim De Pauw, maar slaagde er niet in om de score verder op te drijven.
De verplichte penaltysessie eindigde op 4-3 in het voordeel van de thuisploeg.

Zondag om 16 uur komt Sint-Denijs op bezoek aan de Geraardsbergse Molendreef.

Eendracht Drongen: Bogaert, De Clercq Ben, Schatteman, Verstuyft, Tanghe (46′ De Pauw), Degraeve, Hellemonds (46′ Bonami), Mestdagh, De Clercq Carl, Verdonck (46′ Vandebuerie, 55′ Geeraerts), Vandenbussche.

KSV Geraardsbergen: Neirynck, Sommers, Mohamed Sampil, Golike, Roelandt, Gillis (25′ Sadones), Van Slembroeck, Maginet, Van Den Borre (47′ Perreman), Fleurinck, Van Der Beck.

Doelpunten: 41′ Nicky Van Den Borre (0-1); 48′ en 77′ Carl De Clercq (1-1 en 2-1).

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Inbraak


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background