25 okt 2010

Wedstrijdverslag E. Deftinge – Sp. G’bergen

Sparta en streekderby’s, het blijkt dit seizoen een geslaagde combinatie te zijn. Na winst tegen Idegem en Bonanza gingen zondag ook de buren van Eendracht Deftinge voor de bijl. Het werd geen makkelijke overwinning maar wel ééntje die terecht was. Deze wedstrijd was een leuk weerzien met enkele ex-Sparta spelers. Trainer Geert Willems deed een beroep op dezelfde 15 kernspelers als vorige week.

De gure weersomstandigheden maakten fraai voetbal moeilijk. Toch waren de eerst twee wapenfeiten voor de bezoekers. Kris D’hose wordt twee keer in stelling gebracht maar de lokale doelman ligt uitstekend in de weg.
De eerste kans voor de thuisclub is een vrije trap genomen door Hendrik De Henau maar zijn bal gaat over. Sparta reageert via Arno Hiers, het doelhout is spelbreker van dienst.
Weinige momenten later krijgt Gunther Matthijs ook een vrije trap even voor het halve maantje, maar de spits van VCD ziet zijn poging voorlangs gaan.
Vlak voor de koffie is Deftinge nog dicht bij de openingstreffer, maar de bal wordt van de lijn gekeerd.

Na de rust is de eerste kans voor de jongens uit Goeferdinge, Bart De Vos wordt het straatje ingezonden maar doelman Stijn Doom komt gepast tussen.
Deftinge reageert op dezelfde wijze maar ook Kenneth De Clercq is eveneens attent.
Sparta heeft overwicht maar scoren lukt vooralsnog nog niet mede door het feit dat doelman Dooms van Deftinge een schitterende partij keept.
Maar dan acht Bart De Vos zijn moment gekomen met nog tien minuten op de klok bezorgt hij Sparta een verdiende overwinning nadat hij de lokale doelman met een hard afstandsschot kansloos laat.

Ontlading bij de technische staf, bestuur en supporters want hun geduld werd tergend lang op de proef gesteld. Door deze overwinning krijgt de spelersgroep van trainer Geert Willems er volgende week nog een leuk dessertje bij, bij winst tegen leider Elene kan Sparta zelfs de eerste periodetitel veroveren.

Aftrap om 15 uur aan het Goeferdingeplein. De reserven verloren van Deftinge met 0-2, zij spelen volgende week tegen Wit Zwart ’93 A.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background