8 sep 2008

Wedstrijdverslag E. Deftinge – Overboelare

E. Deftinge – K.V.R. Overboelare: 2 – 1

De tweede partij van Overboelare was in zijn geheel gezien beter dan de vorige tegen een toch wel zwak Zandbergen. Nochtans moesten de oranje zwarten in de arena tegen de ploeg van gewezen racingspeler Bart Nissens, nu dus trainer van Deftinge. Tevens een ploeg gebrand op promotie, en op papier dus een moeilijke tegenstrever voor de jonge racingers. Maar de jonge garde van Overboelare gaf goed weerwerk, en Deftinge gaf mij niet echt de indruk nu al scherp te staan om veel brokken te maken, al kan dit in het huidige voetbal vlug keren natuurlijk. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, en al in de eerste minuut moest doelman Claes plat op een goed getrapte vrijschop van Premereur. In de tiende minuut zagen we een poging van Antheunis net naast gaan, en even later had van Haesevelde de 1 – 0 aan de voet, maar ook hij miste. Aan de overkant was Mbabazi dicht bij een doelpunt, maar van kortbij trapte hij een niet te missen kans toch nog naast het doel.
Iets voorbij het half uur lukte Deftinge dan toch de verdiende openingstreffer. Premereur kon doorgaan op een verre uittrap van de doelman, en deze keer verdween de bal wel tegen de netten. Racing legde wel enkele goede aanvallen op de mat, maar aan echte kansen kwam het niet. Deftinge bleef voor gevaar zorgen, maar knoeide met de kansen die het kreeg. Net voor rust kreeg het zelfs het deksel op de neus toen het in verdediging de bal niet goed weg kreeg, en Kenneth Leroy met een hard schot de 1 – 1 ruststand op het bord schoot.

Deftinge zette bij het begin van de tweede periode meteen druk, en zag een schot van Antheunis net naast gaan. Even later moest doelman Claes een vrijschop uit zijn doel boksen. Die druk leverde in de 57′ een tweede doelpunt op voor de thuisploeg. De Tant zette voor, en Premereur schoot laag de 2 – 1 op het bord. Bij racing waren er toen enkelen die hun tweede adem zochten, en zo kon Deftinge rustig de wedstrijd controleren. De thuisploeg kwam wel geregeld in de zestien van Overboelare, maar zonder echt gevaarlijk te zijn. Al moest Bram Callens in de 82′ een kopbal van Scheirlinck van de lijn vegen. Met nog goed vijf minuten te gaan zorgde racing ook nog eens voor gevaar, met een knap schot van Nathan Poelman dat maar net over ging.

Wedstrijden KVR Overboelare

Zaterdag 13/09/08
15.00u KVRO BELOFTEN – Ophasselt
15.15 u E. Moerbeke – KVRO -17
15.00 u SV G’bergen – KVRO B -15
15.30 u Haaltert – KVRO A -15
11.00 u KVRO -13 – Wit Zwart 93
09.30 u SV G’bergen – KVRO B -7
11.00 u Opstal – KVRO -6

Zondag 14/09/08
10.00 u Wit Zwart 93 – KVRO II
15.00 u KVRO I – Aaigem B

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background