10 okt 2009

Wedstrijdverslag Denijs Westrem – Geraardsbergen United

Sint-Denijs-Westrem – Geraardsbergen United: 5 – 3

Geraardsbergen mocht als leider van derde nationale B op verplaatsing naar Sint-Denijs-Westrem (een ploeg dat vorig jaar nog in tweede nationale uitkwam). Geraardsbergen wist op voorhand dat het niet gemakkelijk ging worden in hun klein zaaltje in Eke.

De thuisploeg begon met veel respect voor de leider want ze kropen van bij de aanvang van de wedstrijd met 5 man voor hun doel. De thuisploeg kwam met een afstandsschot op voorsprong maar nog voor het einde van de eerste periode kwam Geraardsbergen gelijk.
In de tweede helft kwam Geraardsbergen op voorsprong maar 2 minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht en gingen we rusten met een 2-2 tussenstand.
In de derde periode kon Geraardsbergen opnieuw op voorsprong komen maar het spelpeil bij beide ploegen bleef ondermaats mede door de vele fouten van de thuisploeg waardoor voetballen moeilijk werd.Geraardsbergen miste nog een open doelkans om de match in een definitieve plooi te leggen en wanneer een speler van Geraardsbergen naar een leeg doel toeliep werd hij teruggefloten door een vermeende fout.
In de 4de periode kwam Sint-Denijs-Westrem opnieuw op gelijke hoogte met een afstandsschot en op 3 minuten van het einde werd de minst sportiefste ploeg beloond met een protestcorner waardoor ze een schepcorner versierden. Deze ging binnen en Geraardsbergen zette nu alles op alles om nog minimum een punt te halen. Na een fout op een speler van Geraardsbergen liet de scheidsrechter doorspelen en zo kon Sint-Denijs-Westrem de eindcijfers vastleggen: 5-3.

De eerste nederlaag was meteen een feit, maar desondanks blijft Geraardsbergen aan de leiding. Want de ganse top 4 verloor zijn wedstrijd. Enkel het vijfde gerangschikte Wielsbeke won zijn wedstrijd en heeft met één match tegoed één punt minder.
Volgende week ligt Geraardsbergen United stil en de week daarop wacht de verplaatsing naar Wielsbeke.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background