7 apr 2009

Wedstrijdverslag Deinze – Wezen-Vrienden

BBC Deinze – Wezen-Vrienden: 106-75

Op de laatste speeldag van de competitie moest Wezen-Vrienden op bezoek bij het vierdelaatste geklasseerde Deinze. De Geraardsbergenaars, die vijfde staan in de rangschikking, moesten dus winnen om zeker te zijn van hun ticket voor de eindronde.
De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Cooreman, Stef en Stijn Billiet, ‘t Kindt en Careel. De Oudenbergploeg ging van start met Stefaan De Kesel, Andria Soldo, Jeffrey Antheunis, Steven Vandingelen en Kristof Callebaut.
Kristof Callebaut bracht de Wezen onmiddellijk op voorsprong: 1-5. Met o.m. een driepunter van Loontjens en korven van Careel, Cooreman, ‘t Kindt en Stef Billiet nam de thuisploeg het commando over: 15-9. Met o.a. nog een geslaagde afstandshot van Stef Billiet kon Deinze op het einde van het eerste quarter zijn voorsprong behouden: 23-17.
In het begin van het tweede quarter kon Kristof Callebaut de Wezen-Vrienden terugbrengen tot 25-22. Met een tussentijdse 23-5 sloegen thuispelers Loontjens, ‘t Kindt, Cooreman, Careel, Lampens en Stef Billiet echter een serieuze kloof: 48-27. De Wezen probeerden nog te reageren via Steven Vandingelen en Stefaan De Kesel, maar keken bij de rust toch op tegen een achterstand van liefst 17 punten: 51-34.
Ook in het derde quarter bakten de Wezen er niets van. In een wedstrijd die normaal gezien feestelijk moest worden afgesloten met een eindrondeticket, werden ze gewoonweg weggespeeld. Met driepunters van Stef Billiet en Loontjens, en korven van Cooreman, ‘t Kindt, Careel en Lampens liep Deinze verder uit tot 84-55.
Bovendien viel Koen Romeyns in het begin van het vierde quarter, na een vrijwillige fout van Stijn Billiet, gekwetst uit. Bij de Wezen slaagden Jeffrey Antheunis en Andria Soldo er nog in om driepunters te scoren, maar het kalf was reeds lang verdronken. Deinze reageerde trouwens met afstandshots van Stef Billiet en Loontjens. En in de slotfase moest ook Ken Galle nog naar de kant met vijf fouten. De Wezen speelden hun zwakste partij van het seizoen en gingen uiteindelijk zwaar onderuit met een 106-75 stand.
De play-off’s leken plotseling veraf, maar door het verlies van Jeugd Gentson en de nipte nederlaag van Bobcat Laarne zijn de Geraardsbergenaars toch nog geplaatst voor de eindronde. Hierin maken ze op donderdag 9 april om 20u30 de verplaatsing naar The Tower Aalst. De retourmatch gaat door op donderdag 16 april om 20 uur in de Kriebel. Hopelijk slaagt coach Alain Dhulst erin om zijn spelers terug te motiveren na de zware nederlaag tegen Deinze.

BBC Deinze: Loontjens (25 punten); Stef Billiet (23 punten); ‘t Kindt (15 punten); Cooreman (14 punten); Lampens (13 punten); Careel (10 punten); Stijn Billiet (4 punten); Eelbode (2 punten).

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (18 punten); Stefaan De Kesel (14 punten); Ken Galle (11 punten); Steven Vandingelen (10 punten); Jeffrey Antheunis (8 punten); Koen Romeyns en Andria Soldo (elk 5 punten); Pieter-Jan Van Robays (4 punten).

Miniemen ongeslagen kampioen:
De Geraardsbergse miniemen, die vorige week reeds de titel binnenhaalden, moesten op de slotdag nog de verplaatsing maken naar her derde geklasseerde Okapi Aalstar. Ook in het Aalsterse Forum werd met 59-69 gewonnen. Het seizoen wordt dus afgesloten zonder nederlaag. Proficiat mannen!

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background