2 okt 2005

Wedstrijdverslag Definge – Moerbeke

VC E Deftinge – FC E Moerbeke: 2 – 7

Ouderwets doelpuntenfestival

Lange tijd waren de jongens van Deftinge het zwarte beest voor Moerbeke de vraag was of het vandaag opnieuw zo zou zijn. Moerbeke deed er van in het begin reeds alles aan om dit doemscenario te voorkomen. In de 3de min van de wedstrijd en na een paar kleine kansjes voor de bezoekers is er reeds een eerste doelschop voor de bezoekers deze wordt in het pak afgeweerd, komt in de voeten van Rien Van Der Braght die vanuit de scherpe hoek op doel schiet, doelman Stijn Dooms van Deftinge kan de bal echter nog afweren maar de goed gevolgde Bregt Cambier kan alsnog de score openen door de bal tegen de netten te koppen.

Onmiddellijk nadat de bal terug in het spel is gebracht een kans voor de gasten, Kristof Buyens kan op het Moerbeekse doel afgaan maar doelman Eggermont staat goed te keepen en belet hem de gelijkmaker te scoren. Het is dan even wachten tot in de 22ste min een schot van Eric Van Den Houten gaat net langs de paal van het thuisdoel buiten.

In de 24ste min wordt Gerd Anteunis van Deftinge voor de bezoekende doelman alleen afgezonderd maar deze verkleint goed zijn hoek en kan hem zo met de voet het scoren beletten. In de 31ste min is er een nieuwe poging van de gasten om de gelijkmaker te scoren maar het schot van Olivier Counard gaat net naast de paal buiten. In de 34ste min een reuzenkans voor Moerbeke wanneer E Van Den Houten de bal met het hoofd voorbrengt maar zowel Didier Janssens als Tom Van Gansbeke er niet in slagen de bal te raken en over de doellijn, die amper één meter verder ligt, te devieren.

In de 37ste min komt O Counard alleen voor de Moerbeekse goal te staan maar zijn schot wordt door de bezoekende doelman gepast gepareerd. Uit de daaropvolgende counter wordt D Jannsens alleen afgezonderd voor de thuisdoelman maar ziet zijn schot op de armen van Stijn Dooms terugkaatsen. 5 min voor de rust plaatst Laurent Degaucier een bal op de paal maar de goedgevolgde G Antheunis is bij de pinken en tikt de gelijkmaker tegen de netten. Deftinge heeft nu de weg naar het doel gevonden want amper 2 min later is er een goedkeepende Eggermont nodig om Bo Bamohamed, die alleen van op links voor doel komt, het scoren te beletten. Op slag van rust een schot van Glenn Panis, geblokt door de thuisdoelman maar D Janssens is goed gevolgd en schiet de rebound onhoudbaar tegen de netten en zo gaan we rusten bij een 1-2 stand maar het beloofd nog spannend te worden voor de bezoekers want het eerste kwart was voor Moerbeke maar nadien begon Deftinge aardig mee te spelen.

De tweede helft is nog maar pas begonnen of R Van Der Braght wordt alleen op de thuisdoelman afgestuurd maar die belet hem het scoren door goed zijn hoek te verkleinen. In de 49ste min kan L Degaucier niet voldoende bij de bal en ziet zijn gekraakt schot naast de paal buiten gaan. Zowel VC E Deftinge als E Moerbeke morsen duidelijk met de kansen. In de 54ste min kan Van Der Braght voor de zoveelste maal alleen op het gastdoel trekken en deze keer tekent hij wel de 1-3 aan.

Het is dan 10 min wachten vooraleer L Degaucier met een banaanschot nog eens probeert de aansluitingstreffer te scoren. Amper één minuut later moet B Cambier redding brengen door het voorzetschot van K Buyens op tijd te keren. Onmiddellijk daarna komt de pas ingevallen John Lambert alleen voor de thuisdoelman maar die gaat gepast in de voeten en belet de invaller het scoren. Moerbeke ruikt de overwinning en duwt Deftinge nog wat verder in de verdrukking en zo beland het schot van G Panis een half metertje naast de paal.

In de 72ste min is er nog een voorzet van Tierry De Vulder maar G Antheunis trapt over de bal en weg kans. Onmiddellijk daarna wordt de ingevallen Michael Cosijns van E Moerbeke allen voor de thuisdoelman gebracht en lobt de bal enig mooi tegen de netten.1-4 en eindelijk opluchting bij de bezoekers en bezoekende supporters, met deze stand zo het erg zijn mocht het nu nog mislopen. De bezoekers blijven er voor gaan en zo is er een voorzet van J Lambert op het hoofd van R Van Der Braght die terugkopt naar de goedgevolgde Koen Mortier maar die ziet zijn schot door de thuisdoelman gekeerd.

In de 79ste min kan de ingevallen J Lambert alweer de buitenspelval omspelen alsook, de toch wel goed keepende Stijn Dooms, en de 1-5 op het bord zetten. Moerbeke lijkt nu helemaal bevrijd van het zwarte beest. 8 min voor het einde kunnen de gasten de score nog enigszins milderen wanneer Andy Haelterman een vrije trap, van op zowat 25 m, perfect in de verste winkelhaak schiet, ééntje om in te lijsten. 2-5. Amper 2 min later zijn de supporters van E Moerbeke terug aan het feest wanneer J Lambert de 2-6 op het bord schiet. En nog heeft de invaller er niet genoeg van want één minuut voor affluiten lukt hij erin een zuivere hattrick te scoren, in amper 25 min invallen, en zo de eindcijfers in deze derby vast te leggen op 2-7 en toch wel een zware vernedering voor de gastheren die bij momenten een verdediging hadden zo lek als een zeef.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background